Foto: Printskrin

reakcije

GRME U PODGORICI: HOROR, LINČ... BILO JE NAJVAŽNIJE SAČUVATI GLAVU! Evo kako su crnogorski mediji izveštavali o majstorici u Beogradu! (FOTO)

Crvena zvezda je demolirala Budućnost u petom meču finalne serije ABA lige (97:54) i tako potpuno zasluženo osvojila titulu šampiona regionalne lige.

Košarka
> 09:45h

Nakon više nego ubedljivog poraza Podgoričana crnogorski mediji akcenat nisu stavili na debakl svog tima, već na dešavanja pre starta utakmice.

"Bilo je najvažnije sačuvati glavu: Budućnost u hororu ostala bez titule" naslov je na portalu "Vijesti.me".

"Titula u ABA ligi je izgubljena, ali je u dvorani „Aleksandar Nikolić” bilo najvažnije sačuvati živu glavu. U atmosferi linča, u potpuno neregularnim uslovima za igru, košarkaši Budućnost Volija su u majstorici finala ABA lige poraženi od Crvene zvezde. Pitanje je samo kako je iko normalan mogao da dozvoli da se meč uopšte i odigra, jer nije postojalo ni minimum uslova za to..." pišu podgoričke "Vijesti".

foto: Printskrin

Naslov na poznatom crnogorskom portalu "cdm.me" je: "Posle pokušaja linča, plavi predali ABA krunu Crvenoj zvezdi".

"Smogli su snage momci Jasmina Repeše da se nadmeću sa Crvenom zvezdom, ali je očigledno sve ono što su preživeli u uvertiri, uticalo da ne odigraju na nivou iz prethodne dve utakmice finala", prenosi ovaj portal.

foto: Printskrin

"Niko dobio, svi izgubili: Noć kada je u Pioniru umrla košarka" je naslov koji donosi portal "Fosmedia".

"Košarkaše Budućnosti i Crvene zvezde smo pretvorili u glinene golubove. Mete. Drugopozivce. Igrali su (se) navijači. Pardon, "navijači". Njih 50, 70, 100. I mi iz medija, koji smo hranili vaše niske strasti, rotirajući spiralu mržnje.

Dva nekadašnja oka u glavi, postala su razrooka i zbog – košarke. Instrumentalizovane, zaprljane politikom, oblaćene.

Možda se pitate, ukoliko slučajno ne znate, ko je pobijedio u majstorici finala plej-ofa ABA lige. Niko.".

foto: Printskrin
foto: Printskrin

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: