Foto: FK Sloboda

tužno

KRAJ JEDNE ERE: Sloboda iz Užica porazom u Čačku ispala iz Prve lige Srbije! (VIDEO)

Iako su mnogi priželjkivali reprizu prethodnog susreta ova dva rivala, to se nije ostvarilo. Ova utakmica je bila u svemu drugačija od prethodne, Borac je bio dominantniji tokom čitavog meča i zasluženo osvaja tri važna boda u borbi za opstanak.

Fudbal

Od starta meča domaćin je krenuo silovito, stvarao šanse pred golom Cvijovića, dok su se igrači Slobode oslanjali na kontra napade i tako pokušavali da ugroze gol domaćina. Najbolju priliku u prvom delu meča imao je Bogićević kada je njegov udarac završio na prečki našeg gola.

U nastavku meča još veći pritisak domaćina. Nakon povrede Cvijovića, Jovanović je zauzeo mesto između stativa i već u narednih par minuta je imao priliku da se pokaže. Sjajno je intervenisao kod kornera domaće ekipe i nogom odbranio udarac sa nekih 5 metara od svog gola. Međutim, u 67. minutu je bio nemoćan. Odlično ubacivanje i loše postavljanje odbrane Slobode je iskoristio Bogićević, izašao jedan na jedan sa Jovanovićem i zatresao mrežu Slobode.

Nakon tog pogotka fudbaleri Slobode su krenuli nešto odlučnije na gol domaćina i beležimo odličan udarac sa distance Đurića, koji golman Borca, Maslarević, krajnjim naporom izbacuje u korner. Odmah potom sjajnu kontru izvode omladinci Slobode, Tomić ubacuje loptu sa desne strane, oštro, po zemlji, debitant Stamenić je šutirao, međutim Maslarević sjajnom intervencijom brani svoj gol. Ta odbrana kao da je pokolebala crveno – crne, olako su dopustili Kovačeviću da uputi udarac, sa nekih 25 metara, i efektnim pogotkom stavi tačku na ovaj susret.

Na ovom susretu beležimo dva debija u našoj ekipi, golmana Jovanovića i mladog Sergeja Stamenića. Nažalost, ovim porazom Sloboda je i matematički ispala iz prvoligaškog društva i naredne sezone će se takmičiti u nižem rangu takmičenja. Do kraja prvenstva su ostala još tri susreta, a prvi naredni je protiv ekipe Novog Pazara u subotu, na Gradskom stadionu u Užicu.

FK BORAC – FK SLOBODA 2:0 (0:0)

– Gradski stadion u Čačku

– gledalaca: 400

– strelci: Bogićević u 67′ i Kovačević u 84′

– žuti kartoni: Kovačević (Borac) Tomić (Sloboda)

– sudije: IVKOVIĆ Marko, VOJNIĆ Stefan, BLAGOJEVIĆ Ivan

FK Borac: Maslarević, Urošević, Kovačević, Janjušević, Vasilić, Šutić, Fićović, Sekulić, Ilić, Filipović, Bogićević

igrali su još: Obradović, Berak, Marković

šef stručnog štaba: Vladimir Stanisavljević

FK Sloboda: Cvijović, Sekulić, Ilić, Đurić, Petrović, Jezdimirović, Živković, Lazović N. , Gavrić, Lazović Đ. , Cvetić

igrali su još: Jovanović, Tomić, Stamenić

šef stručnog štaba: Slobodan Dogandžić

Kurir sport

Foto: Sloboda.rs