Foto: AP/Sang Tan, AP/Jon Super, AP/Antonio Calanni, AP/Giuseppe Ungari

EMANUEL BEZ DLAKE NA JEZIKU

NEMANJA VIDIĆ? TAJ DEČKO JE BIO SPREMAN DA UBIJE! Adebajor šokirao Engleze: Ferdinand je bio pravi psiho! Murinjo je posle het-trika Ronalda rekao da je igrao loše!

Emanuel Adebajor, nekadašnji igrač velikih klubova, Real Madrida, Arsenala i Mančester sitija važio je za jednog od najboljih fudbalera koji su ikada kročili na travnate terene.

Fudbal
> 14:00h

Nekadašnji reprezentativac Toga dao je opširni intervju engleskim medijima gde je govorio na razne teme, a između ostalog je bilo priče i o nekadašnjem asu 'crvenih đavola' Nemanji Vidiću.

"Šta da kažem o Riu Ferdinandu i Nemanji Vidiću? Englez je svakoga vređao na terenu. Bio je pravi psiho! Ali Srbin je bio tek čvrst momak, najnezgodniji, kao da trčiš i udariš u stenu, mogao je da blokira napadača jednim prstom. Priđe ti, kaže izvini, udari te, pa opet uputi izvininjenje. Galamio bi na tebe i učinio bi da malo pljuvačke izleti napolje. Taj dečko je bio spreman da ubije", započeo je priču Adebajor.

nemanja vidićfoto: Profimedia

Adebajor je tokom mandata u Real Madridu sarađivao sa Žozeom Murinjom i Kristijanom Ronaldom.

"Portugalac je trenirao sa nama u Realu, ali često i samostalno, sa decom. Dodavao je loptu leđima, kontrolisao je vratom... Jednom prilikom je držao loptu pet sekundi samo jednim dodirom... Kako je to uopšte moguće?", slikovito je opisivao Adebajor, a onda otkrio i zanimljivu situaciju koja mu se dogoila sa Murinjom.

emanuel adebajor (levo)foto: AP

"Vodili smo sa 3:0 na poluvremenu, ali je on poludeo u svlačionici. Šutirao je frižider, televizor, bacao flaše sa vodom svuda okolo... Ubijao je u pojam sve oko sebe. Sećam se, Ronaldo je postigao het-trik, a Portugalac mu je rekao da je odigrao loše i tražio je od njega da pokaže najbolje izdanje", otkrio je Adebajor.

kurir.rs / kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: