Foto: HBO

IGRA PRESTOLA

ZA EPSKU BITKU IZDVOJENO JE 15 MILIONA $, A TEK DA VIDITE KAKO JE BILO NA SETU! Ovaj spektakl oborio je sve rekorde! (FOTO)

Pop kultura

Milijarde ljudi sinoć su bile zakovane za male ekrane kako bi gledali treću epizodu osme i finalne sezone najgledanije serije svih vremena - "Igre prestola", a pošto ima onih koji ipak nisu mogli da ustanu u tri ujutru da je gledaju, već čekaju reprizu večeras na HBO ili HBO GO, nećemo da "spojlujemo".

Ono što možemo reći jeste da će ova epizoda definitivno ući u istoriju, a mnogi je s pravom nazivaju epskom.

foto: HBO

Prvi put za ovih osam sezona videli smo skoro sve glavne likove na jednom mestu, sa istim ciljem - da pobede mrtve!

foto: HBO

Pored toga što je epizoda trajala 81 minut, scene bitke, kažu, trajale su najduže u istoriji kinematografije.

foto: HBO

Kako bi sve izgledalo verno i spektakularno, angažovani su najveći profesionalci za specijalne efekte, a HBO je čitaocima Kurira ustupio fotografije sa seta kako bi iz prve ruke stekli utisak kako je biti na mestu i u trenutku stvaranja jedne od najboljih serija svih vremena.

foto: HBO

Nažalost, fotografije otkrivaju i kako neke od najlegendarnijih scena zaista izgledaju, jer su mnoge od njih snimane u studijskom ambijentu, a kasnije doterivane specijalnim kompjuterskim efektima.

foto: HBO

Da bi se došlo do spektakularnih momenata, kako bi se oživeli mrtvi i poleteli zmajevi, oboren je još jedan rekord kada se radi o serijama, a to je, razume se, količina novca uloženog u ovu epizodu - čitavih 15 miliona dolara, što je dovodi na vrh najskupljih epizoda u istoriji, jer je nadmašila čak i rekord koji je držala serija "Kruna" na Netfliksu.

foto: HBO
foto: HBO

Poređenja radi, za protekle epizode u drugim sezonama izdvajalo se najviše osam miliona. Za čitavu osmu sezonu potrošeno je više od 90 miliona.

foto: HBO

Naslov sinoćne epizode je "Zmaj i vuk", to je zasad dovoljno za nagoveštaj bitke, a videćemo ko će plakati najviše za svojim omiljenim likovima.

foto: HBO

Kurir.rs/Mona Cukić/Foto: HBO