Foto: Privatna Arhiva

svaka čast

NIŠLIJKA POBEDILA NA EURO STARU: Veliki uspeh mlade Une Dimitrijević (13) na festivalu na Malti, ovako je zagrmela ruska Rjabinuška! (VIDEO)

Pop kultura
> 20:42h

Mlada Una Dimitrijević (13) osvojila Grand pri na referentnom međunarodnom festivalu na Malti. Naši čitaoci je pamte po maestralnom izvođenju ruske pesme „Rjabinuška“.

Da se super talentovanoj Uni Vučković, 13-godišnjoj devojčici iz Niša anđeoskog glasa smeši internacionalna karijera pokazao je i međunarodni festival na Malti prošlog vikenda, kada je u jakoj konkurenciji osvojila Grand pri-kao apsolutni pobednik u mlađim kategorijama. Na takmičenju je učestvovalo 85-oro dece iz Italije, Rumunije, Bugarske, Slovenije, Litvanije, Hrvatske i drugih zemalja.

foto: Privatna Arhiva

- Iznenadila sam se pobedom. Prvo su me pozvali da mi uruče nagradu u mojoj kategoriji, a onda su mi saopštili da sam osvojila Grand pri kao apsolutni pobednik u svim mlađim kategorijama. To je jaka motivacija posebno što je ovaj festival ugledan u Evropi - kaže Una, koja je jedina Srpkinja koja je pobedila na Malti. Njeno pevanje oduševilo je i Suzanne Bertlin, predstavnicu švedskog „Idola“ koja za Uninino pevanje nije štedele reči hvale. „Una ima izvanrednu tehniku pevanja, stav, već je zvezda, izgleda i ponaša se na sceni kao zvezda“, prokomentarisala je Suzan.

O tome koliki je ovo uspeh govori i činjenica da je žiri ocenjuje sve: pevanje, scenski nastup (kreaciju je radila Nevena Kragić), pravilan izgovor engleskog jezika, primerenost pesme uzrastu... a članovi žirija ponaosob daju svoje komentare u koje se posle takmičenja može imati uvid. Takmičari izvode poznate pop hitove.

foto: Privatna Arhiva

Inače, Una je odličan đak Osnovne škole „Duško Radović“ u Nišu.

- Uspevam da usaglasim nekako sve obaveze, roditelji koji su profesori univerziteta su mi velika podrška. Često znaju da kažu da sam sama od malih nogu odabrala svoj put-kaže kroz smeh Una kojoj ovo nije prvo internacionalno takmičenje. Već je učestvovala i osvajala nagrade na festivalima u Rusiji, Belorusiji, Letoniji, Bugarskoj, Rumuniji, a veliki uspeh na Malti doneo joj je poziv za učešće na referentnom festivalu u litvanskom gradu Kaunasu, te za gostovanja u Italiji i Sloveniji.

(Kurir.rs / D. I.)