Foto: Printscreen

udes u nemačkoj

DVE VERZIJE DOGAĐAJA STRAVIČNOG UDESA SRBINA U NEMAČKOJ! Boban se vraćao sa svadbe PA DIVLJAO po auto-putu ili bio učesnik BAHATE TRKE koja je oduzela život nedužnom čoveku?

Policija je pozvala očevice stravičnog udesa da se jave ukoliko su primetili da je Boban Ilić iz Negotina divljao po auto-putu svojim BMW

Crna Hronika

Nemačka policija pozvala je očevice stravične nesreće kod Hamburga, koju je svojom bahatom vožnjom izazvao Negotinac Boban Ilić, da se jave i ispričaju ukoliko su videli da je Srbin nasilnički vozio i pre nego što se zakucao u drugi automobil i ubio vozača, preneli su strani mediji.

Podsetimo, Ilić je uhapšen nakon što je svojim automobilom BMW 640d na auto-putu udario u "ford fokus", u koji se zakucao dok je pokušavao da se zbog suženja na putu prestroji iz leve u srednju traku. "Ford" je od siline udarca odbačen 180 metara i u potpunosti je smrskan. Vozač je preminuo na mestu, dok su ostali putnici teško povređeni. Alko-testom je utvrđeno da je u krvi imao 0,4 promila alkohola, a uzeta mu je i krv na analizu.

jezive scenefoto: HDR de.printscreen

- Očevici mogu da se jave policijskom odeljenju u Hamburgu i ispričaju šta su videli. Nakon detaljne istrage biće poznat tačan uzrok nesreće - saopštila je policija.

U nemačkim medijima pojavljivale su se dve verzije nesreće. Prema jednoj, Ilić se vraćao sa svadbe, a prema drugoj, on je učestvovao u uličnim trkama, zbog čega je u trenutku sudara vozio brzinom od čak 200 na sat.

Ilić je, podsetimo, u prvom momentu pokušao da krivicu za divljačku vožnju i pogibiju vozača prebaci na svog suvozača. Ovaj pokušaj se, međutim, izjalovio jer je veštačenjem tragova, kao i pregledom rane koju mu je naneo sigurnosni pojas, nesporno utvrđeno da je za volanom bio on. Za rekonstrukciju udesa korišćen je 3D laserski skener, a pozvan je i veštak. Vozaču BMW je odmah uradđen i alko-test, koji je pokazao da je u momentu nesreće imao 0,4 promila alkohola u krvi.

Drugačiji zakon Dozvoljeno 0,5 promila alkohola

U Nemačkoj je dozvoljen nivo alkohola u krvi 0,5 promila, pa se za Ilića ne može reći da je u trenutku nesreće bio pijan. On je, međutim, vozio brzinom većom od dozvoljene i učestvovao je u ilegalnoj trci, pa se tereti za suludu vožnju, a ne za vožnju u pijanom stanju.

(Kurir.rs/ J.I./ Foto:printskrin, printskrin HDR.de)