Foto: Tanjug/ Printscreen Tanjug Video

ništa od zajedničke fotke

PREDSEDNIK IGNORISAO ZAJEDNIČKO FOTOGRAFISANJE: Vučić otišao sa protokolarnog slikanja posle samita u Tirani

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ignorisao je danas, na svečanom dočeku učesnika samita Procesa Brdo Brioni, za sastanke te vrste uobičajeno zajedničko fotografisanje sa domaćinoma skupa.

Politika
> 19:50h

Predsednik Srbije prvi je, inače, stigao na ceremonijalni doček pred kamerama, ali se, nakon rukovanja sa domaćinom, albanskim predsednikom Iljirom Metom i inicijatorima Procesa, predsednicima Hrvatske i Slovenije, nije zadržao radi fotografisanja.

Tako jedini nema zajedničku fotografiju, za koju su, kako su dolazili, pozirali ostali učesnici, predsednik Crne Gore, Bosne i Hercegovine, počasni gost predsednik Poljske Andžej Duda, te šefica EU diplomatije Federika Mogerini.

Vučića je sinoć, po dolasku u Tiranu "sačekala" informacija da su Hašim Tači i albanski premijer Edi Rama razgovarali, pred samit, o nacionalnom ujedinjenju, potpunom otvaranju granice između tzv. Kosova i Albanije i pripajanju tri opštine juga Srbije, kao i protesti Samoopredeljenja zbog njegovog dolaska u Albaniju.

Ranije danas gotovo svi albanski i prištinski mediji objavili su da se pred početak Samita sreo sa Tačcijem, u prisustvu šefice evropske diplomatije Federike Mogerini, i da se sa njim hladno rukovao.

(Kurir.rs/Tanjug)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: