Foto: Profimedia

luda ljubav

ŠTA JE TAKO PRIVLAČNO KOD MOMAKA SA DRUGE STRANE ZAKONA? Evo zašto su KRIMINALCI poželjni kod lepšeg pola!

Zanimljivosti

Zloglasni Ted Bandi je imao mnogo obožavateljki, a volele su ga zbog psihološkog stanja koje se naziva hibristofilija. Psiholozi kažu da se pod ovim terminom podrazumeva seksualna sklonost ka osobama koje su počinile krivična dela, a žene ponajviše privlače serijske ubice, seksualni prestupnici i vođe kulta.

"U gotovo svakom zatvoru se dogodi da se ženske radnice ili advokatice, terapeutkinje, čuvarke upuste u vezu sa zatvorenicima", kaže profesor forenzičke psihologije Luis Šlezinger.

Postoje priče da je čak i Ted Bandi bio u vezi sa jednom od svojih advokatica.

foto: Profimedia

"Kriminalci su na neki način savršen partneri. Žene sve vreme znaju gde je njihov muškarac, a s njim onda dele samo pozitivna iskustva. To je jedna vrsta "sigurne" veze koju mogu kontrolisati", kaže Šlezinger.

Žene nemaju obavezu da za ovakvim muškarcima čiste i peru, a kada se nađu tokom posete u zatvoru, oni se ponašaju savršeno jer se to od njih zahteva da bi imali pravo na narednu posetu.

One traže pažnju od prijatelja, porodice i medija svojom bombastičnom i uzbudljivom ljubavnom pričom, a pored toga same sebe najčešće smatraju za brižnu osobu jer su tu za čoveka protiv koga su se svi okrenuli.

foto: Profimedia

Beg od dosadne svakodnevice i adrenalin koji ova veza budi se uglavnom dopada ženama sa hibristofilijom.

Muški prestupnici su često dobri manipulatori, pa se ne zna da žene privlače iz razloga što su osuđeni ili što one lično veruju da su nevini i nepravedno optuženi.

foto: Profimedia

Kurir.rs/B92/Foto: Profimedia