Foto: Slađana Stojanović

EKSPLOZIJA U NOVOM SADU

DALIBOR BOGDANOVIĆ BOĆA NE ZNA KO GA JE DIGAO U VAZDUH! Imam neprijatelje, mnoge sam hapsio dok sam bio pripadnik Interventne jedinice!

Crna Hronika

Iako je novosadska policija privela više osoba nakon pokušaja ubistva Dalibora Bogdanovića Boće (42), niko još nije zadržan, ni osumnjičen. Istraga se vodi u više pravaca, pregledaju se snimci sa sigurnosnih kamera, ispituju se kriminalci, ali i osobe bliske Bogdanoviću, a sam Boća je izjavio da u petak oko 23 sata, kada je u naselju Detelinara eksplodirao njegov BMW X5, nije primetio ništa sumnjivo.

Saslušanja u toku

- Među onima koji su pozivani u policiju na razgovor bilo je i onih s kojima je Boća ranije bio u sukobu, kako bi se utvrdilo ko je želeo da mu naudi i zbog čega - kaže naš izvor.

Kako nezvanično saznajemo, ni Bogdanović, koji je u eksploziji ostao bez leve noge, ni osobe bliske njemu ne žele saradnju s policijom.

razneli džipfoto: S.S.

- Ne žele ništa da pričaju. Očigledno da nemaju poverenja u novosadsku policiju. Takav stav su zauzeli najverovatnije zbog toga što policija nije rasvetlila ubistvo Teodore Kaćanski, devojke Nenada Stevića, Boćinog prijatelja. Posle te likvidacije, Boća, Stević i još nekoliko njihovih prijatelja uzeli su stvar u svoje ruke i oteli Gorana Cvijetića, koga sumnjiče za Teodorino ubistvo, ali i za ranjavanje Nike Uskokovića - kaže izvor.

Družio se s Markušem

Podsetimo, Bogdanović je samo nekoliko sati pre pokušaja ubistva svedočio u novosadskom Višem sudu kao oštećeni u postupku koji se vodi protiv Jovana Kecmana Coje (39), vođe navijačke grupe Korida FK Novi Sad. Kecmanu se sudi jer je, kako se to navodi u optužnici, pre pet godina ranio Dalibora Bogdanovića posle svađe sa sada pokojnim Markom Markušom i njegovim ocem Zoranom.

- Interesantno je da je Boća na suđenju rekao da ne može da opiše osobu koja je pucala na njega i da Kecmana vidi sada prvi put. On je na tom suđenju rekao da je verovatno stekao neprijatelje dok je radio u Interventnoj jedinici i zbog hapšenja za razna krivična dela - kaže izvor Kurira.

Stabilno stanje Oporavak teče dobro

Kako nam je rečeno u Urgentnom centru KC Vojvodine, Bogdanovićevo zdravstveno stanje je nepromenjeno. - Posle operacije je smešten na Odeljenje intenzivne terapije. Njegovo stanje je stabilno. Amputirana mu je leva potkolenica i zasad oporavak teče u dobrom smeru - rekao je naš izvor.

(Kurir.rs/ S.S./ Foto:S.S. )