Foto: EPA / Oliver Hoslet

potresi u britaniji

TEREZA MEJ PODNOSI OSTAVKU PRE SLEDEĆIH PREGOVORA: Bivši i sadašnji ministri se utrkuju za njeno mesto!

Britanska premijerka Tereza Mej izjavila je danas da će podneti ostavku pre naredne faze pregovora o Bregzitu, a iako nije objavila datum kada će otići sa funkcije, viši članovi Konzervativne partije se utrkuju ko će je zameniti.

Planeta
> 14:52h

Među konzervativcima koji žele da zamene britansku premijerku je troje bivših ministara u njenoj vladi - Ester Mekvi (51), bivša minstarka rada, bivša ministarka unutrašnjih poslova Amber Rud (55) i bivši ministar spoljnih poslova Boris Džonson (54), prenosi Rojters.

foto: AP / Matt Dunham

Takođe, nekoliko aktuelnih minstara želelo bi da zameni Terezu Mej - ministar spoljnih poslova Džeremi Hant (52), bivši minstar za Bregzit Dominik Rab (45) i ministar zdravlja Met Henkok (40).

foto: AP / Matt Dunham

Kao kandidati pominju se i zagovornici Bregzita Andrea Lidsom (56) i Majkl Gouv (51), bivši diplomata Rori Stjuart (46), poznat po tome što je prepešačio 6.000 kilometara širom Irana, Avganistana, Pakistana, Indije i Nepala, i bivši bankar Sadžid Džavid (49) i Grejam Brejdi (51) predsednk Odbora poslanika iz redova konzervativaca.

Kurir.rs / Tanjug

Foto: EPA / Oliver Hoslet