Foto: Youtube Printscreen

O dogovoru Beograda i Prištine

Daut Haradinaj: Kosovu nije hitno da postigne sporazum, Srbiji da

Brat kosovskog premijera naveo je da za ovo treba da uvere i međunarodni saveznici da Kosovu nije hitno priznanje

Politika
> 14:06h

Kosovski poslanik Daut Haradinaj je, u vezi konačnog sporazuma između Kosova i Srbije, rekao da Kosovu nije hitno priznavanje Srbije.

- Kosovo ne treba da ubrzava da nema hitnosti da dobije priznanje Srbije, dok Srbiji se mnogo žuri. Zašto trebamo uzeti sve to kao hitno? Nijedan proces ne može zaustaviti Srbija, ako smo jedinstveni kao politički faktor, ako mi imamo dobre odnose sa našim saveznicima, Srbija može da izabere put Rusije - rekao je Haradinaj u Rubikonu KTV.

Haradinaj je rekao da za ovo treba da uvere i međunarodni saveznici da Kosovu nije hitno priznanje. Prema njegovim rečima, odluka vlade o taksama bila je pravedna i kao takva treba da se nastavi.

Takođe, Haradinaj je rekao da je spreman da poništi Specijalni sud. On je u Rubikonu KTV rekao da će svaka takva inicijativa imati njegov glas. - Samo dok stignem od kuće do Skupštine - rekao je on.

Iako su insistirali da se ne glasa, Haradinaj je pomenuo da je u to vreme postojao pritisak da se to učini. On je rekao da je protiv toga čak i tada, podsećajući i da je to etnički sud protiv Albanaca.

- Rekli su da će suditi senke, a vidimo da se pozivaju ljudi sa svih nivoa OVK po celom Kosovu, pa čak se pozivaju i neki koji su bili u marginama rata, koji čak isami ne znaju zašto su pozvani - rekao je on.

Kurir.rs/ Foto: Printscreen