Foto: Starsport©

VEČITI DERBI U FINALU

STOJKOVIĆ I TOŠIĆ U GLAS: Bolje sa Zvezdom na Marakani nego u Nišu (KURIR TV)

Fudbaleri Partizana slavili su u Nišu plasman u finale Kupa, ali već razmišljaju o borbi za pehar sa Crvenom zvezdom.

Fudbal
> 13:15h

Mišljenje najiskusnijih je da bi bilo bolje da se finale igra u Beogradu, pa makar i na "Marakani", nego u Nišu, kako je predviđeno.

"Ako mene pitate pre bih igrao i na Marakani nego na ovom terenu u Nišu, ali ne znam koliko se ja pitam", kaže Zoran Tošić.

Isto misli i golman Vladimir Stojković:

"Neka se premesti bilo gde. Da li na Marakanu, da li na JNA... To je moje mišljenje. Ne znam kako razmišljaju šef i saradnici, ali mislim da je teren tamo bolji. Sad, nisam kompetentan da pričam da li bi trebalo ili ne. To je moje lično mišljenje i ograđujem se".

Finalistu je odlučio Tošić golom za 1:1 u 80. minutu.

"Odlična akcija kod gola. Tražio sam loptu Zdjelaru, on je dodao Rikardu, ispratio sam ga. Nešto mi je govorilo da će lopta doći i, eto, došla je. Prava reakcija, mada, ovo se i očekuje od Partizana", rekao je strelac za crno-bele i dodao:

"Od početka je bio cilj da prođemo u finale, jer je to obaveza kad igraš u Partizanu. Naročito posle loše sezone u prvenstvu. Ostao nam je kup, bitno takmičenje, jer u njemu Partizan godinama pruža dobre rezultate i osvaja trofej. Kad se karijere završe svi se pitaju šta si i koliko osvojio, postali smo svesni toga. Drago mi je da smo u finalu, jer su pehari razlog zbog kojeg igramo fudbal".

Stojković je nahvalio Nišlije.

"Radnički je pokazao da je ozbiljna ekipa, sa ozbiljnim trenerom. Borili su se, bilo je teško do 75. minuta, pogotovo kada smo primili taj gol. Znali smo svoj zacrtani cilj, da nas postignut gol 99 odsto vodi u finale i tako smo i 'namestili' celu utakmicu, bodrili se, znali smo da je ovo za sada najveća i najbitnija utakmica za naš klub. Svi smo bili odgovorni, požrtvovani i zasluženo smo ušli u finale", poručio je Stojković.

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: Starsport)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: