Foto: Kurir/T.Ilić

telima formirali zastavu grada

LOZNIČKI MATURANTI IZ ČETIRI ŠKOLE PLESALI NA CENTRALNOM GRADSKOM TRGU: Igrali uz taktove Na lepom plavom Dunavu, a evo šta im je pisalo na majicama (FOTO)

Srbija

LOZNICA - Maturanti sve četiri lozničke srednje škole, Gimnazije ''Vuk Karadžić'', Tehničke škole, SŠ ''Sveti Sava'' i Srednje ekonomske škole, prvi put su danas organizovano prodefilovali gradom.

Na Trgu Jovana Cvijića, smeštenom između ovih škola, maturanti su se okupili u podne i uz "Na lepom plavom Dunavu" Johana Štrausa, izveli performans formirajući svojim telima zastavu grada, a onda su organizovano prošetali ulicama Vlade Zečevića, Jovana Cvijića, Trgom Vuka Karadžića i Pašićevom se vratili na polazno mesto gde su se zabavljali uz di-džeja.

Nosili su majice sa sloganom ''Učim–znam–vredim'', a svaka škole imala je različite boje, po jednu sa zastave Grada Loznice. U Loznici ima oko 850 maturanata, učenika četvrtog i trećeg razreda, koji su ovako obeležili završetak srednjoškolskog obrazovanja.

foto: Kurir/T.Ilić

Pomoćnik gradonačelnika Ljubinko Đokić rekao je da je ova manifestacija evropski projekat u koji se Loznica prvi put uključuje i da je ona simbol povezivanja mladih Loznice sa mladima Evrope. On je svim maturantima poželeo mnogo uspeha u daljem školovanju i radu, a da život nastave u Loznici i Srbiji.

Maturantski defile organizovala je Turistička organizacija Grada Loznice uz podršku gradske uprave, srednjih škola, učeničkih parlamenata i Kancelarije za mlade, dok je lozničko udruženje ''Kreativni pokret'' bilo zaduženo za koreografiju izvedenu pre i posle šetnje.

(Kurir.rs/T.Ilić)