Foto: EPA/ANDY RAIN

MEČ SE IGRA U AZERBEJDŽANU

POLITIKA SPUSTILA RAMPU FUDBALERU ARSENALA: Mhitarjan propušta finale Lige Evropa iz bezbednosnih razloga

Fudbaler Arsenala Henrih Mhitarjan propustiće predstojeću utakmicu finala Lige Evropa protiv Čelsija iz bezbednosnih razloga, odnosno zbog toga što se taj meč igra u Azerbejdžanu.

Fudbal
> 14:11h

Arsenal je u današnjem saoopštenju izrazio razočaranje jer nije uspeo da garantuje bezbednost svom fudbaleru uoči puta u Baku.

Kapiten reprezentacije Jermenije nikada nije igrao u Azerbejdžanu, zbog spora koji dve zemlje imaju u vezi sa regionom Nagorno-Karabah.

"Detaljno smo istražili sve opcije za Mikija, da bude deo ekipe, ali posle razgovora sa njim i njegovom porodicom, zajedno smo zaključili da neće biti deo naše ekspedicije. Pisali smo UEFA i izrazili zabrinutost zbog ove situacije. Miki je bio ključan igrač na našem putu do finala i ovo je veliki gubitak za tim", navodi se u saopštenju Arsenala, preneli su britanski mediji.

Klub je naveo da su svi tužni što će igrač propustiti veliko evropsko finale pod ovakvim okolnostima i istakao da se takve stvari vrlo retko dešavaju u karijerama fudbalera.

Arsenal je zajedno sa Uefom pokušavao da napravi bezbednosnu strategiju kako bi 30-godišnji fudbaler igrao, ali njemu nije mogla da se garantuje bezbednost.

Mhitarjan je prošlog oktobra propustio utakmicu Arsenala u grupnoj fazi Lige Evropa protiv Karabaga.

Finale Lige Evropa igra se 29. maja na Olimpijskom stadionu u Bakuu.

kurir.rs / Beta

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: