Foto: printscreen

u bih

ISPRAVKA Nije uhapšen čovek koji se smejao dok je snimao saobraćajnu nesreću kod Mostara

Nakon što je javnost bila zgrožena komentarima muškarca koji je snimao saobraćajnu nesreću kod Mostara, regijom je odjeknula vest, koju smo i mi preneli, kako je “snimatelj” uhapšen zbog nepružanja prve pomoći. Iako je Glas Srpske objavio tu informaciju, radi se o netačnoj tvrdnji, a u tekstu nije bilo ni izjave nadležnih koji bi to potvrdili.

Bosna i Hercegovina
> 12:02h

Naknadno je utvrđeno u MUP-u da je u pitanju lažna vest. I da M.S. iz Tešnja nije uhapšen zbog nepružanja prve pomoći Milenku Pudaru, demineru iz Banjaluke koji je poginuo u teškoj saobraćajnoj nesreći kod Mostara.

Tačnije, potvrđeno je da nije uhapšena osoba koja je snimala saobraćajnu nesreću koja se desila 20. maja na magistralnom putu M-17 između Jablanice i Mostara. Glas Srpske kada je saznao da je emitovao lažnu vest obrisao je, ne objavivši demanti ili izvinjenje.

Inače, u tekstu se navodi da je M.S. tokom snimanja govorio kako je vozač “hjundaija” verovatno pijan i smejao se njegovoj vožnji. Na snimku se čuje kako govori: “Eno ga ode pod autobus”.

Potom se vidi da nakon sudara prilazi smrskanom hjundaiju i govori: “Ovaj više nije živ” i pri tom nastavlja da snima i smeje se.Brojni korisnici društvenih mreža koji su gledali snimak kritikovali su ponašanje M.S.

Kurir.rs/Glas Srpske

Foto printscreen