Foto: volerozuerich.ch

neverica

VOLERO SE OPROSTIO OD TRAGIČNO STRADALOG SRPSKOG TRENERA: Švajcarci poslali emotivnu poruku povodom smrti Miroslava Aksentijevića

U saobraćajnoj nesreći na autoputu kod Rume poginuo je trener prvog tima Ženskog odbojkaškog kluba Spartak Miroslav Aksentijević.

Ostali sportovi
> 17:45h

Aksentijević je zadobio teške telesne povrede nakon pada sa motora usled sudara sa vozilom na autoputu, u teškom stanju prevežen je na Hitan prijem, međutim ubrzo je podlegao povredama.

Nakon igračke karijere, Miroslav Aksentijević je i trenerski put počeo u rodnom Valjevu. Pažnju odbojkaške javnosti skrenuo je na sebe kada je, još kao mladi trener, uveo žensku ekipu Srbijanke u domaću elitu. Usledili su brojni trenerski angažmani, mahom u inostranstvu. Radio je u Švajcarskoj, Rumuniji i Ujedinjenim Arapskim Emiratima, a sa muškom ekipom Varaždina osvojio je titulu u Hrvatskoj.

Švajcarski klub Volero se emotivnom porukom oprostio od Aksentijervića.

- Upravo smo dobili tužnu vest da je naš bivši glavni trenerMiroslav Aksentijević (2006-07), preminuo u tragičnoj nesreći. Duboko smo šokirani gubitkom dragocene osobe i uvek ćemo ga nositi u sećanju. Porodici, izražavamo naše duboko saučešće i želimo mnogo snage u ovim teškim momentima, stoji u poruci tima iz Ciriha.

Trenersko ime Aksentijević je stvarao i radeći u reprezentativnim selekcijama. Bio je pomoćni trener u ženskoj seniorskoj reprezentaciji Srbije, dok je u dva mandata uspešno vodio žensku seniorsku reprezentaciju Hrvatske sa kojom je, upravo na kvalifikacionom turniru u Subotici, ostvario plasman na Svetsko prvenstvo.

Aksentijević je zatim, seo na klupu ŽOK Spartak 2018. godine i ovu sezonu je završio na šestom mestu u plej-ofu.

Aksentijević je bio oženjen i iz braka sa bivšom odbojkašicom Snežanom ima sina Marka, a venčani kum mu je bio nekadašnji trener Jedinstva iz Užica i Poštara Darko Zakoč.

Kurir sport