Foto: Fiba

novi izazov

POSLE DVA ZLATA SA ŽUĆKOVIM NASLEDNICAMA: Nenad Marković preuzeo prvi tim Radivoja Koraća

Mladi košarkaški stručnjak Nenad Marković izabran je za novog trenera seniorske ekipe košarkašica Radivoj Koraća, on će na toj poziciji zameniti Bojana Ivanovića.

Košarka
> 13:20h

Uprava kluba je po završetku takmičarske sezone u svim selekcijama donela odluku da dosadašnjeg trenera kadetske i juniorske ekipe Koraća imenuje na mesto trenera prvog tima.

Marković je ove sezone sa mlađim kategorijama napravio fantastičan rezultat, sa obe selekcije postao je šampion Srbije.

"Nenad je u Koraću već pet sezona i pedagoškim i stručnim radom, angažovanjem i odnosom prema klubu apsolutno zaslužuje šansu koja je pred njim. Marković je u protekle tri sezone osvojio šest medalja, od kojih dve zlatne, tri srebrne i jednu bronzanu. Pored seniorske ekipe Nenad Marković će u narednoj sezoni voditi i kadetsku selekciju Koraća", stoji u saopštenju kluba.

Uprava je zahvalila i dosadašnjem treneru Bojanu Ivanoviću.

"Ovom prilikom klub želi da se zahvali dosadašnjem treneru Bojanu Ivanoviću na radu i rezultatu koji je ostvario u protekloj sezoni. Bojan je preuzeo seniorski tim nakon odlaska Miloša Pavlovića u inostranstvo i uz sve poteškoće sa povredama i odlascima igračica ostvario je rezultat vredan pažnje. Korać je stigao do polufinala domaćeg šampionata i finala Kupa Milan Ciga Vasojević. Uz to, ekipa je osvojila i Kup Srbije. Ivanović je dao doprinos i u radu sa mlađim selekcijama, na čemu mu klub odaje posebno priznanje i želi uspeh u budućem radu."

Kurir sport/Dejan Ignjatović