Foto: Nemanja Pančić

Šabačko pozorište - Premijera za kraj sezone

GOLUBOVA PISMA IZ AVGANISTANA NA SCENI: Knjiga frontmena Goblina inspiracija za predstavu!

Pop kultura

Knjiga "Pisma iz Avganistana" Branka Golubovića Goluba iz benda Goblini bila je inspiracija za istoimenu predstavu koja će se premijerno odigrati 1. juna u Šabačkom pozorištu.

Golubovićevo delo, na inicijativu mladog glumca Nikole Brkovića, dramatizovao je Ivan Velisavljević, a režirao Ivan Tomašević, a na sceni će se naći i muzički tandem grupe Moon: Milan Katanić sa gitarom i Milan Stanković na basu. U autorskom timu predstave su, pored Brkovića, i Stevan Marinković, Darko Pavlović, Selena Tomašević i grupa Kombinart.

"Pisma iz Avganistana" nastala su na osnovu mejlova koje je Golub slao svojim prijateljima i porodici tokom rada za italijansku nevladinu organizaciju Intersos u mirovnoj misiji u Avganistanu. U pismima, on prikazuje svakodnevni život i kulturu Avganistana na oštrouman, neposredan i često veoma duhovit način.

foto: promo

Pored samih pisama, ovo je predstava i o susretu dve generacije iz jednog grada. Ona počinje kada Džoni, mladi šabački glumac, napokon sretne Goluba, svog idola iz tinejdžerskih dana. Njihov susret jeste i susret pozorišta i svirke, pa je ova predstava hibridne forme, u kojoj se teatar kombinuje sa pank-rokom. Ovo je putopis, ali i živi spomenik šabačkoj rokenrol tradiciji - predstava za sve ljubitelje zvuka Goblina i poštovaoce lika i dela Branka Golubovića.

Kurir.rs / M. C. / Foto: Nemanja Pančić