Foto: Facebook/Mkold Town Travnik

spremni za novi početak

BAJKERI ORGANIZOVALI VENČANJE ZA MLADI PAR IZ NOVOG TRAVNIKA: I tu nije kraj, kupili su im i kuću i opremili je! (FOTO)

Mladi par iz Novog Travnika Selmin i Aldina Karač venčali su se uz pomoć bajkera, a sada će zahvaljujući novim prijateljima moći dobiti i novu kuću.

Bosna i Hercegovina

Selmin i Aldina imaju dvoje dece, a tri godine su živeli u vanbračnoj zajednici. Svoj brak su krunisali u Novom Travniku.

Sve je počelo sasvim slučajno kada su bajkeri iz Motokluba Grunf Brčko videli priču o Seminu i Aldini Karač koji žive u iznajmljenoj kući koja jedva da je uslovna za život.

Nakon toga, članovi Grunfa i Motokluba Old Town Travnik obišli su porodicu Karač i videli da žive u veoma teškim uslovima s dvoje dece od godinu i po i četiri meseca.

Osnivač MK Old Town Travnik, Nedeljko Grahović, kazao je kako su Semin i Aldina nezaposleni i žive u kući bez struje i vode.

"Pričali smo s njima, a pre toga sam stupio u kontakt s organizacijom u Sarajevu, preko Pomozi.ba, koja se bavi pomaganjem deci, pa su oni obećali pomoći hranom i drugim potrepštinama, ali smo i mi prilikom doneli neke stvari.

Tada su nam rekli da je vlasnik kuće u kojoj su živeli pod kirijom voljan da proda kuću, obavili smo razgovor i dogovorili cenu. Prihvatio sam na sebe odgovornost da organizujemo akciju i zajednički radimo na tome da toj porodici kupimo kuću", govori Grahović.

Novac su prikupljali i lično od prijatelja i poznanika. Balkan bajkeri iz Hamburga su iskazali spremnost da pomognu ovoj porodici pa su prilikom posete BiH uručili novčana sredstva i uskoro će kuća porodice Karač imati i struju i vodu i natpis s njihovim prezimenom.

Dok su se razgovori o kući privodili kraju, bajkeri dobrog srca su saznali da Semin i Aldina žive u vanbračnoj zajednici već tri godine i da zbog nedostatka finansija i drugih okolnosti nikada nisu ozvaničili svoj brak.

"Otišli smo kod načelnika Novog Travnika Refika Lende, rekli mu sve ono što smo uradili i šta planiramo. Veoma brzo je opština organizovala venčanje o svom trošku, a preuzeće i prepis kuće i ostatak papirologije na sebe", rekao je Grahović.

Ovo nije prvi put da bajkeri pomažu drugima. Ranije su pokrenuli akciju za porodicu u Gluhoj Bukovici gde su ocu petoro dece proširili kuću, jednu kuću u Turbetu su opremili stvarima, a uporedo s trenutnom akcijom prikupili su sredstva i za sugrađanina koji boluje od karcinoma.

Kurir.rs/Klix.ba Foto: Facebook/Mkold Town Travnik