Foto: Starsport©, Profimedia

pravo u metu

KAD DIVAC NIJE IGRAO ZA REPREZENTACIJU O TOME SE PRIČALO SAMO PO KAFIĆIMA, A JOKIĆA SU STAVILI NA STUB SRAMA! Poznati menadžer Miško Ražnatović potpuno otvoreno o srpskom NBA asu!

Ugledni menadžer Miško Ražnatović otkrio je zašto se as Denvera nećkao oko odluke da igra za reprezentaciju Srbije na Svetskom prvenstvu.

Košarka
> 13:03h

Sportisti se ovde jednog dana veličaju, a već sledećeg dana su izloženi strašnom vređanju, rekao je ugledni košarkaški menadžer Miško Ražnatović pričajući o svom klijentu, a našem asu Nikoli Jokiću.

- Tome je doprinela erozija vrednosti u društvu, kao i mogućnost da svake sekunde iznesete svoje stavove na društvenim mrežama. Nekada, ako jedan Divac nije igrao za reprezentaciju, moglo je po kafićima da se priča: "Kakav je, neće da igra". Ali ta priča se u kafićima i završavala. Naši najpoznatiji igrači koji su bili idoli nacije preskakali su više puta nacionalni dres zbog rođenja kćerke ili želje da budu sa porodicom tokom leta, tako da ne postoji nijedan razlog da se Nikola Jokić nađe na stubu srama jer je propustio jednu akciju sa najvećim mogućim opravdanjem koje je iko imao - jasan je bio Miško u intervjuu za "Nedeljnik".

foto: Starsport©

Ipak, sada su kritike ponovo zamenile hvalospeli, jer je Nikola Jokić objavio da će igrati za Srbiju na Svetskom prvenstvu ove godine.

Veče pre nego što je košarkaš Denvera saopštio da će biti deo reprezentacije, Miško Ražnatović je na društvenim mrežama objavio čestitku zbog izbora srpskog asa u najbolju petorku NBA lige i tom prilikom je iskoristio Jokićevu fotografiju u dresu Srbije.

- Veoma često koristim Tviter da na neki način nagovestim ono što dolazi, a što u tom momentu iz različitih razloga ne može direktno da se objavi. Upravo stoga je za ilustraciju i izabrana Jokićeva fotografija u dresu Srbije - ovim je otvorio Ražnatovic poduži intervju za "Nedeljnik".

A zašto se Jokić nećkao, i toga se dotakao ugledni menadžer.

- Većina košarkaša iz Evrope koji igraju u NBA imaju svog izvornog agenta, a to sam u Nikolinom slučaju ja, te i NBA agenta kojeg uvek bira taj evropski agent. Svi mi u Evropi imamo partnere u NBA. Ja i ne bih morao da ih imam, pošto sam imao tu NBA licencu, mogao bih da o ugovorima pregovoram direktno, ali priroda posla je takva da, pogotovo u slučaju zastupanja velikih igrača, to ne može da radi jedan čovek, pa čak ni agencija iz Evrope. Rečju, mnogo je specifičnih stvari na američkom tržištu, koje se teško mogu obaviti iz Evrope. U Jokićevom slučaju taj partner je agencija "Džef Švarc" koja je na Forbsovoj listi prva u svetu sportskog biznisa, prisutni su od bejzbola i američkog fudbala, pa do golfa i Tajger Vudsa. A kada je Nikola rekao da treba da razgovara i sa agentom, mislio je na mene, naravno. S obzirom na to da se američki agenti bave uglavnom biznisom u SAD-u.

Miško je potom otkrio i šta je rekao Jokiću.

- Ja sam samo jedna od osoba koje je pobrojao. Nikola je od samog početka svoje profesionalne karijere u Megi sve odluke donosio u krugu porodice. Braća, pogotovo stariji brat Strahinja koji je živeo s njim, imaju veliku ulogu. Pored toga, rekao je da će razgovarati s klubom, jer je klub zaista važan. Ne u smislu da može da zabrani, ali se sugestije kluba uvek poštuju. I naravno, agent koji je od početka tu sa njim, sa kim ima vrlo dobar odnos i najviše saznanja o materiji o kojoj se priča, između ostalog je za "Nedeljnik"

- rekao Miško Ražnatović.

BARSELONA DOŠLA PO NIKOLU, MEĐUTIM...

Miško Ražnatović otkrio je i jedan detalj zanimljiv detalj.

- Pre Denvera napravljen je dogovor s Barselonom, da Jokić iz Mege pređe tamo. Dogodila se nesrećna okolnost koja se posle, ipak, pokazala kao najsrećnija moguća. U Sremskoj Mitrovici pred očima ljudi iz Barselone Jokić je odigrao... to se ne zove loše, to se zove najlošije ikada. Ta njegova partija je odložila potpisivanje ugovora s Barselonom, a onda se u pregovore uključio Denver.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: