Foto: Pokrajinska vlada

POKRAJINSKA VLADA: Za osnovne, integrisane i master akademske studije Univerziteta u Novom Sadu 393 stipendije, vredne 118 miliona dinara

Srbija

Fond za mlade talente Republike Srbije „Dositej“ dodelio je danas 393 ugovora za stipendiranje najboljih stipendista republičkog Fonda za mlade talente sa Univerziteta u Novom Sadu za osnovne, integrisane i master akademske studije, čija je vrednost oko 118 miliona dinara.

- Pokrajinska vlada nastaviće sa maksimalnom podrškom Univerzitetu u Novom Sadu i vama-stipendistima, i svim mladim i darovitim ljudima koji čine elitu i Univerziteta i našeg društva u celini - istakao je ovom prilikom predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

Naš zadatak je da stvorimo uslove da vaša životna i profesionalna misija uspe. Vi ste društvo budućnosti i iskra budućih odluka, dodao je Mirović.

Ministarstvo omladine i sporta nastoji da svake godine povećava broj studentskih i učeničkih stipendija koje se dodeljuju, što govori o strateškom ulaganju države u mlade ljude, kazao je resorni ministar i predsednik Fonda za mlade talente Vanja Udovičić.

- Posebno bih se zahvalio Pokrajinskoj vladi i Gradu Novom Sadu koji su na listu prioriteta stavili obrazovaenje - dodao je ministar Udovičić.

Bez vas i vašeg opstanka, ostanka i rada u Srbiji nema budućnosti. Vi ste naša titula zbog koje se ponosimo, rekao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

- Sve projekte koje radimo u Novom Sadu zajedno sa Pokrajinskom vladom uspmereni su na vas, na vaš rad i napredak. Želimo svi zajedno, da živite i radite u Srbiji - kazao je gradonačelnik Vučević.

Obrazovanje je najmoćnije oružje koje menja svet, a mi, zahvaljujući Fondu imamo potencijal za to. Današnji dan dokaz je da se u Srbiji ceni marljiv rad i napredak, istakla je stipendista Nikolina Tomić.

Svečanosti su prisustvovali i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez i rektor Univerziteta u Novom Sadu Dejan Jakšić.

D.G.