Foto: PR tim Kupa prijateljstva

POČEO KUP PRIJATELJSTVA

HET-TRIK ARAMBAŠIĆA: Pobeda Partizana, Zvezde, Vojvodine i Dinama (VIDEO)

Mladi fudbaleri Partizana, Vojvodine, Crvene zvezde i zagrebačkog Dinama ostvarili su pobede na startu Kupa prijateljstva evropskih klubova 2019, turnira za igrače do 18 godina.

Fudbal

Prvi dan na turniru obeležio je centarfor Partizana Savo Arambašić koji je u pobedi protiv Osijeka postigao čak tri gola.

Crno-beli nisu dobro ušli u utakmicu i već su u uvodnim trenucima primili gol. Međutim, onda je snažni Arambašić postigao het-trik za manje od 15 minuta i tako pomogao svom timu da napravi veliki preokret već do poluvremena. U nastavku meča nije bilo promene rezultata, pa je Partizan otvorio turnir sigurnom pobedom.

foto: PR tim Kupa prijateljstva

Sledeći meč prvog dana takmičenja bio je okršaj između Vojvodine i Budućnosti. Novosađani su poveli autogolom Marka Markovića u 27. minutu, a junak utakmice bio je golman Vojvodine Stefan Dražić koji je pet minuta pre kraja odbranio jedanasterac igraču Budućnosti Marku Mrvaljeviću. Dražić je tako sačuvao prednost svog tima, pa je Vojvodina na kraju trijumfovala minimalnim rezultatom.

foto: PR tim Kupa prijateljstva

Derbi kola sigurno je predstavljao okršaj između Crvene zvezde i Maribora, a slavili su crveno-beli i to posle veoma dominantne partije. Golove za Zvezdu dali su Marko Dedijer u 38. i Uroš Đuričković u 45. minutu, a Beograđani su lako mogli da postignu još bar dva ili tri pogotka u drugom poluvremenu.

foto: PR tim Kupa prijateljstva

U poslednjem meču dana Dinamo je ostvario rutinsku pobedu protiv Vardara. Modri su bili mnogo bolji tokom cele utakmice, a do pobede su stigli zahvaljujući golovima Krizmanića u 27. i Jančića u 55. minutu.

Turnir se nastavlja već sutra utakmicama drugog kola grupne faze.

Kup prijateteljstva evropskih klubova 2019 | 1. kolo:

A grupa:

Crvena zvezda – Maribor 2:0 (0:0) 38’ Dedijer, 45' Đuričković

B Grupa:

Vojvodina – Budućnost 1:0 (1:0) 27’ Marković (autogol)

C grupa:

Dinamo – Vardar 2:0 (1:0) 27’ Krizmanić, 55' Jančić

D grupa:

Partizan – Osijek 3:1 (3:1) 11’, 13’, 25’ Arambašić | 3’ Pudić

(PR tim Kupa prijateljstva)