Foto: Moto klub Kings

donacija

ROK KONCERT ZA BAJKERE HUMANITARCE IZ NEMAČKE: Kraljevačkoj bolnici donirali 6 šlepera sa 100 paleta opreme!

Srbija
> 23:17h

Moto klub „Kings“ iz Kraljeva priredio je večeras u Mataruškoj Banji rok koncert za članove Udruženja bajkera „Biker - Brummi-Hilfe eV (BBH)“ iz Nemačke koji su kraljevačkoj Opštoj bolnici „Studenica“ donirali šest šlepera sa sto paleta medicinske opreme.

Udruženje "Biker - Brummi-Hilfe eV (BBH)" osnovano je u Uslaru, na jugu Donje Saksonije, u Nemačkoj. Klub su osnovali motociklisti i njihovi prijatelji, a od 2003. godine svake godine sprovode svoje humanitarne konvoje širom Evrope.

foto: Moto klub Kings

Konvoji koje voze uključuju bolničku i medicinsku opremu, potrošni materijal, bolničko i hirurško rublje, invalidska kolica, pomagala za šetnju i druga pomagala, kao i materijale za ustanove za dobrobit dece i staru odeću. Udruženje bajkera iz Nemačke „Biker - Brummi-Hilfe eV (BBH) “ prvi put je ove godine posetilo Srbiju, a humanitarna pomoć, osim Kraljevu, biće uručena i gradu Pančevu.

foto: Moto klub Kings

Članovi moto kluba „Kings“, koji u Kraljevu postoji od 1998. godine, i sami svake godine organizuju humanitarni moto skup za pomoć osobama sa autizmom, kao i razne dobrotvorne akcije, a do sada su ugroženim Kraljevčanima nesebično pomagali nebrojano puta.

(Kurir.rs/J. S. Foto: Moto klub „Kings“)