Foto: Youtube/Printscreen

profesor napasnik

TUŽILAC TRAŽI PRITVOR ZA BIVŠEG MINISTRA SRPSKE: Seksualno zlostavljao devojčicu (13) i pretio joj da nikome to ne govori (VIDEO)

Tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka predložio je Okružnom sudu da bivšem ministru prosvete i redovnom profesoru Filološkog fakulteta banjalučkog Univerziteta, Nenadu Suziću, (69) bude određen pritvor zbog postojanja osnova sumnje da je počinio obljubio maloletnicu (13).

Bosna i Hercegovina

Sumnjiči da je seksualno zlostavljao devojčicu duži period tako što ju je dodirivao po raznim delovima tela i govorio joj kako to ne sme nikome da kaže.

Pritvor za Suzića je predložen zbog bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao da ometa krivični postupak uticajem na svedoke i zbog toga što je reč o krivičnom delu za koje je moguće izreći kaznu zatvora od 10 godina ili težu kazna.

Pritvor je predložen i zbog toga što bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom pretnjom narušavanja javnog reda, odnosno, uznemirenjem javnosti.

Suzić je uhapšen u sredu, a u četvrtak je predat tužilaštvu.

Inače, on je redovni profesor na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Banjaluci, a bio je ministar prosvete Republike Srpske. Što je još šokantnije u celom slučaju, Suzić je magistrirao upravo na temi o moralnom vaspitanju.

Kurir.rs/Tanjug Foto: Youtube/Printscreen