Foto: KK Crvena zvezda

Crveno-beli se oglasili

SAOPŠTENJE CRVENE ZVEZDE U KOME ZAHTEVA OBJAŠNJENJE KSS: Zašto nismo pozvani

Košarkaški klub Crvena zvezda zatražio je danas objašnjenje od Košarkaškog saveza Srbije zašto nije pozvan na svečanost KSS na kojoj su predstavljeni novi dresovi nacionalnih selekcija.

Košarka
> 17:34h

Zvezda je navela da je iz medija saznala za sinoćnju svečanost na kojem je KSS predstavio nove dresove seniorskih timova koji će tokom leta nastupati na evropskom i svetskom prvenstvu.

Crveno-beli su istakli da su "neprijatno iznenadjeni" činjenicom da medju brojnim zvanicama nije bilo mesta za predstavnike ženskog košarkaškog kluba Crvena zvezda koji je "rekorder po broju osvojenih titula i ovogodišnji osvajač duple krune, kao i za osvajača ABA lige, višestrukog prvaka zemlje i predstavnika Srbije u Evroligi u sezoni 2019/20".

"Zato bilo kakav pokušaj nemuštog objašnjenja, da nam je poziv upućen na mejl (koji nikada nije stigao) ne prihvatamo, jer se sa klubom takve tradicije i značaja za srpsku i evropsku košarku - ne komunicira. Ako nam, s druge strane, poziv nije ni upućen, onda je KSS dužan da objasni košarkaškoj javnosti zašto je tako postupio i na osnovu čije odluke", navela je Zvezda u saopštenju.

Zvezda je, na kraju istakla, da je zbog "nemuštog pokušaja poniženja klubova sa velikom tradicijom i armijom navijača", dužna da postavi pitanje - ko je sebi dao pravo za ovaj previd i sramotu.

Beta