Lovro Kuščević, Foto: Youtube/Printscreen

krasan primerak hrvatske mladeži

KAD NE MLATI SRPSKE SEZONCE, IMA POMOĆ HRVATSKOG MINISTRA: Jednom od nasilnika na Braču pomogao Lovro Kuščević

Ministar uprave Lovro Kuščević i hrvatska diplomatija pomogli su u oktobru prošle godine dvadesetdvogodišnjem Pučišćaninu Viliju M. da se javi porodici iz pritvora u Srbiji, gde je dospeo kao pripadnik grupe torcidaša koja je na benzinskoj pumpi u Vrčinu pored Beograda krala i ispisivala ustaške grafite.

Hrvatska
> 17:07h

Istom onom Viliju M. koga policija sada sumnjiči za brutalni napad na sezonske radnike srpske nacionalnosti u Supetru na Braču.

Informaciju o Kuščevićevoj pomoći Viliju M. potvrdio je Marino Kaštelan, HDZ-ovac i pučiški načelnik, koji tvrdi da do razgovora s nama nije znao da je Vili M. sada pritvoren i zbog nedavnog napada na sezonske radnike srpske nacionalnosti u Supetru.

A 5. oktobra prošle godine Kaštelan je ovo napisao u hvalospevnom statusu o Kuščeviću u kom ga naziva "Vacap ministrom" pa je u nabrajanju "očiglednih primera gde se jedan Bračanin, bivši kolega načelnik, izabrani saborski zastupnik i aktuelni ministar uprave Lovro Kuščević zauzeo za svoj Brač" spomenuo i priliku kad su "dvojica Bračana zatvoreni u Beogradu", bez ikakve informacije o njima. I onda se, nakon Kuščevićeve reakcije, pokreće diplomatija pa se "pritvoreni Bračani uspeju da jave kućama".

Kurir.rs/Index.hr

Foto: YT Screenshot