Foto: Vladimir Šporčić, Printscreen Facebook

OSTAVILA ZA SOBOM SEDMOMESEČNU BEBU

KOBNI SUDAR SA RENOOM, JOVANA PREMINULA NA LICU MESTA: Svedok ispričao stravične detalje nesreće kod Obrenovca u kojem je nastradala tinejdžerka (16)

Bol do neba… Jovana Aleksić (16) nastradala je, dok je njen rođeni brat Milutin Božović (22) teško povređen kad ih je, dok su bili na motoru, udario „reno klio“ u naselju Piroman.

Crna Hronika
> 23:24h

Jovana Aleksić (16), majka sedmomesečne bebe, poginula je u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u obrenovačkom naselju Piroman preksinoć, kad je na nju i njenog brata Milutina Božovića (22), dok su bili na motoru, naleteo „reno klio“.

Svedok nesreće prepričao je za Kurir potresne scene koje su se u sredu uveče odvile u blizini benzinske pumpe.

foto: Printscreen Facebook

Nema povratka

- Sve sam video! Vozač „renoa“ je preticao motor, na kom su bili momak i ta devojka. Kad ih je obišao, vratio se u svoju traku i tada su se sudarili. Udarac je bio strahovit. Auto je prešao preko motora i nesrećne devojke, koja je sedela iza vozača motora. Prizor je bio strašan. Devojci nije bilo spasa - kaže očevidac i dodaje da smatra da je vozač „renoa“ kriv za nesreću.

Rade Božović, otac poginule Jovane i teško povređenog Milutina, u potresnoj ispovesti za Kurir kaže da ne može da veruje da je ovolika tragedija zadesila njegovu porodicu.

- Je l’ može neko da je vrati, ćerku tatinu? Ne može, znam, nema povratka! Ne znam šta da radim! Velika nesreća nas je zadesila! - kroz plač priča neutešni otac i nastavlja:

- Jovana se udala prošle godine, život je bio pred njom. Unuku ću gajiti kao što sam i Jovanu, to mi je slika, jedna jedina.

foto: Printskrin TV Mag

Preko pune linije

Rade ističe da su njegovi sin i ćerka kobne večeri bili u susednim selu, u poseti njegovoj drugoj ćerci.

- Bili su kod svoje sestre, a tragedija ih je zadesila na povratku kući. Jovana nikad nije volela motore. Ovo je bio prvi put da je sela na motor, nažalost, i poslednji. Nastradala je! - priča Rade dok se hvata za glavu.

On dodaje da je pre nesreće Jovana rekla bratu: „Ajde, provozaj me na motoru, želja mi je!“

- Milutin voli motore, uvek je voleo brzinu i adrenalin. Taj motor je jak za njega, ima 600 kubika i bio je malo neispravan - kaže Rade i dodaje da je pogledao i video-snimak sudara u kom je ostao bez ćerke.

foto: Printskrin TV Mag

- Sudar je bio direktan. Vozač automobila je skrenuo na punoj liniji i pokosio ih. Krivo mi je što vozač nije ni pitao kako su moja deca ili makar neko od njegovih da mi je izjavio saučešće - priča kroz suze neutešni otac.

On kaže i da ne može da prežali to što je njegova unuka ostala bez majke, koju praktično nije ni stigla da upozna.

- Jovana i njen suprug su za septembar zakazali krštenje njihove ćerkice. Sve je bilo spremno za slavlje, i muzika i šator, a sada, umesto toga, spremamo sahranu - plače otac.

Teške povrede

SAMO DA MI SIN POŽIVI!

Milutin Božović, vozač motora i Jovanin brat, posle nesreće je prevezen na VMA. Teško povređeni mladić nije životno ugrožen.

- Sin ima vodu u stomaku, bubrezi su mu otkazali. Ima i unutrašnje krvarenje i mnogo sitnih preloma, najviše na šakama. Samo neka on meni poživi - kaže otac Rade.

Ispraćaj

SAHRANA JOVANE U SUBOTU

foto: Vladimir Šporčić

Kako Kurir saznaje, tragično stradala Jovana biće sahranjena u subotu na lokalnom groblju. Nesrećnu devojku će članovi porodice, suprug i brojna rodbina, kao i prijatelji ispratiti na večni počinak u 12 časova. Inače, Jovana je iza sebe, osim ćerke i supruga, ostavila i petoro braće i sestara.

( Kurir.rs/Branka Travica/Foto: Printscreen Facebook, Vladimir Šporčić)