Foto: Reuters

Savez na potezu

JOKAN TRAŽI MILIONČE: Otkrivamo uslove koje je Slaviša Jokanović postavio čenicima FSS!

Trener koji je ostvario zapažene rezultate u Engleskoj ne želi da se odrekne plate koju ima u Fulamu, klubu sa kojim i pored otkaza ima ugovor do 2022. godine

Fudbal
> 14:05h

Posle Ljubiše Tumbakovića, čelnici Fudbalskog saveza Srbije pričali su sa Slavišom Jokanovićem, kojem su takođe ponudili mesto selektora.

Smena Mladena Krstajića naterala je odgovorne u Savezu da u što kraćem roku pronađu najbolje i najkvalitetnije rešenje za reprezentaciju.

Bivši trener Fulama bio je počastvovan pozivom FSS, ali je na ponudu odgovorio postavljanjem određenih finansijskih uslova i "prebacio lopticu" na teren čelnika FSS, koji moraju da razmotre da li su spremni da odgovore na njegove prohteve. Slaviša Jokanović ima važeći ugovor s Fulamom do leta 2022. godine koji mu garantuje najmanje 1.000.000 evra po sezoni. Fulam je prošlog leta dao visoku platu Srbinu, koji je u to vreme bio u pregovorima sa Čelsijem.

foto: Reuters

Pošto je smenjen u novembru prošle godine, na zahtev Fulama srpski stručnjak je ostao pod ugovorom i klub ga i dalje plaća. U slučaju da postigne dogovor s čelnicima FS Srbije, Slaviši Jokanoviću bi automatski prestala da važi saradnja s Fulamom, jer bi pronašao novo radno mesto.

Slaviša Jokanović je mlad i moderan stručnjak, čovek kojeg bi 100 odsto prihvatila sportska javnost u Srbiji. Opet, stoji otvoreno pitanje da li popularni Jokan želi da se vraća u srpski fudbal, s obzirom na sve ono što mu se desilo u Humskoj posle dve sezone u kojima je kao trener Partizana osvojio duplu krunu.

Slaviša Jokanović stekao je reputaciju u Engleskoj, gde je s velikim uspehom vodio Votford, zatim i Fulam. Obe ekipe je iz Čempionšipa uveo u Premijer ligu, ali je samo s Fulamom ostao na klupi tima u najvišem rangu. Ovog leta odbio je ponude Notingema, Vest Bromviča i Midlsbroa.

Poseta iz Kine

Stanojević odbio u startu

foto: Dado Đilas

Protekle sedmiceu Srbiji je boravio Aleksandar Stanojević, nekadašnji trener Partizana i omladinske reprezentacije. Video se s ljudima bliskim čelnicima FSS, koji su mu prezentovali mogućnost preuzimanja reprezentacije. Već u startu Stanojević je odbio tu mogućnost pravdanjem da ima klub i sjajnu platu u Kini. Da podsetimo, Aleksandar Stanojević predvodi ekipu Peking Rene, koja se trenutno nalazi na 13. mestu kineskog prvenstva.

Slaviša Jokanović

50 godina ima srpski trener 7 klubova vodio u karijeri 2 puta ušao u Premijer ligu

Kurir sport/A. Radonić

Foto Kurir

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: