Foto: Starsport©

ISTORIJA!

TRENUTAK KADA JE CELA BEOGRADSKA ARENA USTALA DA POZDRAVI VELIKU LEGENDU! Dirk Novicki OVAJ događaj NIKADA neće moći da zaboravi! Kako je Nemac upamtio Srbiju ZAUVEK!

Danas svoj 42. rođendan slavi legenda NBA lige i Nemačke košarke Dirk Novicki.

Košarka
> 09:17h

Tokom karijere popularni ''Dirkenštajn'' doživeo je veliki broj prelepih trenutaka, ali jedan uvek izdvaja. Verovali i ne, upravo taj momenat dogodio se u Beogradu davne 2005. godine.

Posle 21 sezone u dresu Dalasa jedan od najboljih košarkaša današnjice Nemac Dirk Novicki je odlučio da okonča karijeru.

Uz sjajnu karijeru u dresu Dalasa i titulu u vreme kada je za taj klub igrao i Predrag Stojaković, jedan od najboljih krilnih centar svih vremena imao je sjajnu karijeru u dresu Nemačke, a najveći uspeh ostavario je u Srbiji kada je na Evropskom prvenstvu 2005. sa Nemcima osvojio srebrnu medalju medalju.

foto: Starsport©

Taj šampionat je u potpunosti protekao u znaku neverovatnog Nemca, koji je bio najkorisniji igrač, a zaista se ne a ne pamti se kada srpska publika pozdravila nekoga ovacijama kakve je tada doživeo Novicki.

Pogledajte taj momenat na tri minuta pre kraja finala sa Grcima. Arena je bila puna Grka, ali u momentu kada je postalo jasno da Dirk završava nastup na Evrobasketu, u dvorani nije bilo čoveka koji nije sutao i nekoliko minuta aplaudirao.

Sam Dirk je mnogo puta rekao da su mu osećanja koja je doživeo u Beogradu najlepši u karijeri. Najbolji nemački košarkaš u istoriji i prva zvezda Dalas Maveriksa objavio je 2008. godine autobiografiju u kojoj je kao najdraži trenutak u karijeri naveo aplauz beogradske publike u finalu Evropskog prvenstva 2005. godine i istakao da ga je to teralo da još dugo igra za reprezentaciju.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: