Foto: Rojters

Novo

Stiže vokmen sa vajfajom i blututom!

Novi vokmen omogućiće korisniku ne samo slušanje omiljenih muzičkih sadržaja, već i korišćenje velikog broja aplikacija dostupnih na "Gugl pleju", ali i surfovanje internetom

Tech
> 19:08h

PARIZ - Japanski elektronski gigant "Soni" je objavio da će uskoro lansirati sasvim nov "vokmen", F800, koji funkcioniše pod "Guglovim" operativnim sistemom "Android 4.0", preneli su francuski elektronski mediji. Opremljen bežičnim vezama "vajfaj" i "blutut" i taktilnim (osetljivim na dodir) ekranom, nov "vokman" će omogućiti korisniku ne samo slušanje omiljenih muzičkih sadržaja, već i korišćenje velikog broja aplikacija dostupnih na "Gugl pleju" (igrice, društvene aplikacije...), ali i na primer "surfovanje" internetom.

Američki softverski gigant "Majkrosoft" je, istovremeno, objavio na zvaničnom blogu posvećenom njegovom operativnom sistemu "vindouz" da će verzija tog sistema - "vindouz 8" biti lansirana 26. oktobra ove godine. Pre nekoliko dana, "Majkrosoft" je i potvrdio da će verzija RTM (Release to Manufacturing) sistema "vindouz 8" biti lansirana u avgustu. Verzija RTM je namenjena proizvođačima, tako da mogu da prave nove uređaje sa tim dragocenim operativnim sistemom.