Foto: Printskrin/Instagram

mala matura

I REZERVNI TEST JE PROVALJEN? Objavljene fotografije na društvenim mrežama, autori tvrde da je ovo dokaz da su rešenja bila poznata pre polaganja testa (FOTO)

Društvo

Na društvenim mrežama su se pojavile fotografije s navodnim rešenjima kombinovanog testa koji su mali maturanti polagali danas.

S obzirom da su pitanja i rešenja pisana latinicom i bez kukica, pretpostavlja se da je test prekucan na brzinu.

Na fotografiji je zaokuženo navodno prvobitno vreme objave na Fejsbuku, a to je pre polaganja testa.

foto: Printskrin/Instagram

Podsetimo, učenici koji su završili osmi razred osnovne škole danas su od 9 do 11 polagali kombinovani test iz hemije, fizike, istorije, geografije i biologije.

Inače, jedna grupa učenika osmog razreda i deo njihovih roditelja okupili su se danas ispred Ministarstva prosvete u znak protesta zbog dešavanja u vezi s polaganjem završnog testa iz matematike, a zahtevaju da se poništi dosadašnje testiranje i da se generalno ukine polaganje male mature.

Na protestu svršenih osnovaca, dve majke ušle su u Ministartvo prosvete i predale zahtev za prijem kod ministra Mladena Šarčevića.

U međuvremenu, MUP je saopštio da je uhapšen I. S. (1977) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja.

On se sumnjiči da je iskoristio nepažnju svojih kolega u štampariji u kojoj su štampani testovi za završni ispit učenika osmog razreda i tom prilikom je ukrao test iz matematike.

(Kurir.rs)