Foto: AP

BRAVO, ENDI

TAKO TO RADE SPORTISTI! NE KAO KIRJOS: Marej biranim rečima o odnosu sa Đokovićem (VIDEO)

Nekadašnji prvi reket sveta Endi Marej igraće u dublu sa Felisijanom Lopezom, što će iskoristiti kao pripremu za nastup u singlu na Vimbldonu.

Tenis
> 18:14h

Endi je tokom turnira na Kvinsu pristao da učestvuje u programu "Tenis za decu" u okviru koga najveći asovi odgovaraju na pitanja mališana koji glume novinare. Ulogu voditelja dobio je dečak srpskog porekla Vuk Vitić, pa je i ovog puta tema bio Novak Đoković.

Mali Vuk je pitao Endija da li smatra da su on i Novak prijatelji bez obzira na veliko rivalstvo.

- Da li smo prijatelji? Protiv njega sam igrao mnogo puta. Znamo se jako dugo, od kada smo imali 13 godina. Svrstao bih ga među prijatelje - odgovorio je Marej, čime je potvrdio Đokovićeve reči koje je srpski teniser izrekao novinarima u Beogradu na pitanje koliko se raduje Marejevom povratku na teren.

- Sjajna vest, on mi je dugogodišnji rival i prijatelj, znam ga od svoje 11-12. godine. Jako mi je drago što se vratio na teren, doduše u dublu, ali bitno je da nema bolova. Sad ću ga videti uživo, pa ćemo razgovarati. I Nenad Zimonjić je operisao oba kuka i pokušava da se vrati na stari nivo, baš kao i Bob Brajan. To nikada ranije nismo mogli da vidimo – do pre pet godina nije bilo šanse da se neko vrati vrhunskom sportu posle operacije kuka. Danas je medicina napredovala, pa imaju još jednu priliku. Nadam se i želim Endiju da zaigra što pre i u singlu - rekao je Đoković srpskim novinarima.

Ovo je fantastičan primer odnosa među sportistima. Totalno suprotan onome koji sa prvim tenisrom sveta ima Nik Kirjos. Australijanac ne propušta priliku da prozove Novaka, a Đoković je tokom razgovora sa novinarima u Beogradu govorio i o tome.

- Šta da vam kažem za Kirjosa, u suštini mislim da on nije loš momak, ne znam zašto to izjavljuje, da li želi da privuče pažnju... Očigledno želi da bude otvoren iskren i transparentan. Ja pošutujem njega i svakoga, nemam problem s tim... Da li ukazuje poštopvanje u ondnosu na ono kako ukazuju drugi, mislim da ne.

- Imao sam priliku da ga upoznam, pre nego što je krenuo sa kritikama na moj račun, čak sam mu i ponudio neku vrstu pomoći pre 5 godina na US Openu, jer sam i ja imao tako isto mnogo kritika na svoj račun tokom karijere, ali nešto se od tog trenutka promenio. Nikada mi se nije obratio privatno, samo ovako putem medija i društvenih mreža. Stvarno sam se trudio da poštujem svakoga u životu, nikada ni sa kim nisam imao problema, ne razumem razloge ali opet poštujem.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: