Foto: Dragana Udovičić

Sve spremno

SARAJEVO FILM FESTIVAL ODABRAO ŽIRI: Jovana Stojiljković ocenjuje filmove sa svetskim imenima, a na žurku stigla s novim dečkom!

Pop kultura
> 17:10h

Sarajevo film festival, 25. po redu, održaće se ove godine od 16. do 23. avgusta, a za člana žirija takmičarskog programa odabrana je naša glumica Jovana Stojiljković.

O dobitnicima nagrada Srce Sarajeva u takmičarskom programu - igrani film, pored nje, odlučivaće žiri u sastavu: reditelj i scenarista Ruben Estlund (predsednik žirija), direktor Međunarodnog filmskog festivala u Roterdamu Bero Bejer, direktorka za razvoj originalnih filmskih sadržaja i akvizicije u Netfliksu Funa Maduka i rediteljka Teona Strugar Mitevska.

- Počastvovana sam pozivom da na ovogodišnjem izdanju budem deo žirija i u isto vreme osećam veliku odgovornost jer sam pre samo nekoliko godina učestvovala na festivalu sa filmom, a sada sam deo žirija. Zahvalna sam na poverenju koje mi je ukazano, posebno jer je reč o festivalu koji se iz godine u godinu uspešno razvija. Raduje me novo iskustvo u okviru Sarajevo film festivala, na kome vlada dobra atmosfera koja mi se dopada, a radujem se i novim filmovima koje ću imati priliku da pogledam - rekla je Jovana.

foto: Promo

Na promociji festivala u Beogradu, organizovanom za domaće filmske stvaraoce i medije, prisutnima se obratio Jovan Marjanović, direktor "Sine link idastri dejz" Sarajevo film festivala, ističući značaj promocije u Beogradu i Srbiji, kao centralnom mestu po broju filmova, autora i profesionalaca iz filmske i TV industrije.

foto: Promo

Da podrži festival, došao je veliki broj zvanica iz sveta filma i televizije, a Jovana se ovom prilikom prvi put u javnosti pojavila s momkom, glumcem Goranom Bogdanom. Bili su tu i Nikola Kojo, Mirjana Karanović, Jelena Stupljanin i Bojan Dimitrijević, Stefan Kapičić sa suprugom Ivanom Horvat, Nataša Ninković i mnogi drugi.

Kurir/ Foto: Dragana Udovičić