Foto: Printscreen

OPOZICIJA NA ULICAMA

ALBANCI PONOVO PROTESTUJU U TIRANI: Parlament čuva 1.700 policajaca, u pripravnosti i Nacionalna garda (VIDEO)

Zbog bezbednosti, na večerašnjem protestu ujedinjene albanske opozicije će biti angažovano najmanje 1.700 policajaca koji će biti raspoređeni oko zgrade vlade i parlamenta u Tirani.

Planeta

Lider opozicione Demokratske partije Ljuljzim Baša je dao garancije da će "nacionalni protest" biti miran.

"Tokom protesta neće biti ni jednog čina nasilja. Preuzeli smo sve neophodne mere kako ne bismo dopustili infiltriranje provokatora", istakao je Baša pozivajući građane da prisustvuju protestu zajedno sa porodicama.

Biće angažovani i pripadnici specijalne jedinice "Škiponja", kao i pripadnici saobraćajne policije i neuniformisana lica iz drugih sektora albanskog MUP. Pripadnici jedinice za brzu intervenciju i Nacionalna garda će biti u stanju pripravnosti.

U slučaju pokušaja ulaska u institucije i ugroženosti života policijskih službenika će biti upotrebljen suzavac i vodeni topovi. Biće raspoređena i vozila hitne službe i vatrogasaca.

U Tirani će biti ograničeno kretanje u širem području, a zabranjen je i ulaz autobusa koji prevoze građane iz unutrašnjosti.

Poziv na nenasilje su uputili ambasade SAD, Velike Britanije kao i drugih zemalja EU, uključujući i misiju OEBS u Tirani.

Kurir.rs/Tanjug Foto: Printscreen