Foto: Profimedia

šok

IRAN POSLE AMERIČKIH SAJBERNAPADA: Nijedan udar nije uspeo! 33 MILIONA SAJBERNAPADA odbili smo samo prošle godine! (VIDEO)

Iran je danas saopštio da nije pretrpeo nikakvu štetu od sajbernapada na svoje odbrambene sisteme koje su, prema navodima američke štampe, izvele SAD.

Planeta
> 09:52h

"Mediji pitaju o istinistosti navodnih hakerskih napada na Iran. Moram da kažem da se mi odavno suočavamo sa sajberterorizmom i unilateralizmom (SAD)", naveo je danas na Tviteru iranski ministar telekomunikacija Mohamed Džavad Azari-Džaromi.

On je naveo i da "nijedan napad nije uspeo iako se u to ulaže mnogo napora" kao i da je prošle godine novi sistem informatičke zaštite "sprečio ne jedan napad, nego 33 miliona".

Američki mediji su u subotu preneli da su SAD pokrenule hakerske napade na iranske sisteme za lansiranje projektila i špijunsku mrežu, dva dana nakon što je Iran 20. juna oborio američki dron.

Predsednik SAD Donald Tramp je posle obaranja drona u poslednjem trenutku povukao naredjenje o udarima na Iran i umesto toga odobrio kontramere u vidu hakerskih napada, pisali su tada mediji.

Američko ministarstvo odbrane nije komentarisalo te navode.

Kurir.rs/Beta-AFP

Foto: Profimedia