Foto: Printsceen Klix.ba/R.D.

NOVE VARNICE

ČOVIĆ U ŠOKU OD BAKIRA: Tako se ne saziva Dom naroda! Suzdrži se od jednostranih akcija!

Zamenik predsedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović izrazio je iznenađenje načinom na koji je predsedavajući ovog doma Bakir Izetbegović inicirao i uputio poziv za sazivanje hitne sednice Doma naroda.

Bosna i Hercegovina

Čović u dopisu upućenom Izetbegoviću ističe da je u četvrtak, 20. juna, službeno informisan o zahtevu predsedavajućeg Kluba bošnjačkog naroda u Domu naroda o sazivanju hitne sednice Doma, a dan kasnije primio je i Izetbegovićev poziv za održavanje hitne sednice.

"Kako tokom naše intenzivne komunikacije prethodnih dana nismo razgovarali, niti je spominjana mogućnost sazivanja ovog i ovakvog vida zasedanja Doma naroda, iznenađen sam načinom na koji je iniciran i upućen. Uvažavajući naše dosadašnje razgovore, očigledno je da je nužno načiniti poslovničke i političke pretpostavke za održavanje sednice Doma naroda, sa ovim ili nekim drugim dnevnim redom. Ako su ispunjene ove osnovne pretpostavke, moguće je očekivati i uspešnu realizaciju same sednice", navodi se u Čovićevom dopisu.

On je pozvao Izetbegovića "da se svi suzdrže od ovakvih i sličnih jednostranih poteza, koji ne vode dogovoru i saradnji, neophodnim za stabilizaciju prilika u BiH".

Za danas je zakazana prva hitna sednica Doma naroda parlamenta BiH, na čijem je dnevnom redu imenovanje članova Delegacije Parlamentarne skupštine BiH u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope.

Kurir.rs/RTRS