Foto: Printscreen Kurir Tv

mogla bi da preuzme neku od visokih stranačkih funkcija

BRNABIĆEVA POSTAJE ČLANICA SNS: Razgovaraću sa Vučićem u narednim nedeljama, nadam da će me u stranci prihvatiti kao svoj deo

Politika

Premijerka Srbije Ana Brnabić postaće u narenom periodu pojačanje Srpske napredne stranke (SNS).

Brnabić i Vučić sve češće razgovaraju o tome da premijerka treba da postane deo vladajuće partije i čak da preuzeme neku od vladajućih funkcija, piše "Blic" pozivajući se na izvore u vrhu SNS.

Prema nezvaničnim informacijama ona neće biti jedina kao novo lice naprednjaka, biće ih dosta, tvrdi izvor.

"Vučić je zadovoljan poslom koji je Brnabić obavila i rezultatima Vlade od kada je ona na njenom čelu. Dosta pričaju, pa su se tako dotakli i teme učlanjenja u SNS. To je do sada trebalo više puta da se dogodi, ali su uvek državničke obaveze predsednika i premiejrke tome stajale na putu", rekao je "Blicu" sagovornik iz vrha SNS.

U izjavi za ovaj list Brnabić kaže da se nada da je naprednjaci prihvataju kao svoj deo, da voli i poštuje ovu stranku i da će o učlanjenju u narednim nedeljama razgovarati sa Aleksandrom Vučićem.

"SNS je stranka koja se nije plašila da se menja, da uči, daje ljudima šansu iako nisu njeni članovi, dok god to ima smisla za napredak Srbije. SNS je i mene podržao i dao mi poverenje kada mnogi drugi ne bi. Danas mogu da kažem da volim i poštujem ovu stranku i da se nadam da će me prihvatiti kao svoj deo", rekla je premijerka za list.

Ističe da o tome planira da razgovara sa predsednikom SNS u narednim nedeljama.

Vučić je na poslednjem sastanku stranačkog rukovodstva najavio da će biti promena i u lokalnim samoupravama i na lokalnim listama a predstojeće izbore, ka ošto će biti promena i na listama za republički parlament.

(Kurir.rs/Tanjug, Blic)