Foto: Profimedia

dolijali

UHVAĆENI PREVARANTI: Falsifikovali dokumenta, pa prodavali stanove čiji su vlasnici preminuli

Crna Hronika

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, po nalogu nadležnog tužilaštva, uhapsili su D. B. (1975), D. N. (1975), S. P. (1976) i S. K. (1945), dok je protiv četrdesetdvogodišnjeg muškarca, koji je ranije uhapšen, podneta krivična prijava.

Oni se terete da su izvršili krivična dela prevare u saizvršilaštvu tako što su tokom 2017. godine D. N. i muškarac koji se nalazi u pritvoru, na osnovu falsifikovane dokumentacije stavili na prodaju dva stana, čiji su vlasnici preminuli.

Tako sačinjena lažna dokumentacija iskorišćena je prilikom podnošenja zahteva za upis nepokretnosti u Službi za katastar nepokretnosti Novi Beograd, Republički geodetski zavod (RGZ).

Službenici RGZ su na osnovu prikazanih lažnih činjenica sproveli postupak uknjiženja stanova na osumnjičene S. P. i S. K., koji su kao vlasnici upisani u listu nepokretnosti, čime su stekli protivpravnu finansijsku korist u iznosu tržišne vrednosti stanova, od oko 14.400.000 dinara.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega su, uz krivičnu prijavu, privedeni Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

(Kurir.rs)