DS: Ljajića nismo ni blagosiljali, ni sprečili

Posao organa Demokratske stranke nije ni da sprečava, ni da blagosilja odluke drugih stranaka, saopštile demokrate

Politika
> 14:20h

BEOGRAD - Demokratska stranka saopštila je danas da organi te partije nisu donosili nikakvu odluku o ulasku Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) u novu vladu. "SDPS je samostalna stranka sa svojim poslaničkim klubom koja samostalno donosi odluke o svojoj budućnosti, a posao organa Demokratske stranke nije ni da sprečava, ni da blagosilja odluke drugih stranaka", navodi se u saopštenju DS.

Ranije danas, lider SDPS Rasim Ljajić je rekao da je Predsedništvo stranke donelo jednoglasnu odluku da ta partija čini deo vladajuće većine u Srbiji i tako aktivno participira u vladi. "Ovo je bila jedna od najtežih odluka koju sam doneo zajedno sa kolegama u stranci. Svestan sam da je ona moralno diskutabilna i zato imam gorak ukus u ustima, ali mi smo birali između opstanka i nestanka SDPS", rekao je Ljajić na konferenciji za novinare posle sednice Predsedništva stranke.

Na pitanje novinara da li je čuo da je na sinoćnjem predsedništvu DS u negativnom kontekstu govoreno o njemu, Ljajić je odgovorio potvrdno i dodao da zna i ko je to govorio, ne želeći da ga imenuje. Predsedništvo DS, na čijoj je listi Ljajić učestvovao na izborima, juče je donelo odluku da ne podrži Ljajićev ulazak u vladu, ali su kasnije precizirali da to nije odluka DS, već individualna odluka Ljajića. Na izborima 6.maja SDPS je nastupao na listi "Izbor za bolji život", čiji je stožer bila DS.