Foto: Starsport

EVROPSKO PRVENSTVO

PREDIVNA ATMOSFERA U ZRENJANINU Udovičić čestitao trijumf nad Ruskinjama: Svaka čast košarkašicama, važna pobeda

Ministar omladine i sporta u Vladi Srbije Vanja Udovičić čestitao je košarkašicama Srbije na pobedi protiv Rusije na Evropskom prvenstvu.

Košarka
> 08:47h

"Svaka čast ovim devojkama koje su izdejstvovala izuzetno bitnu pobedu za nastavak takmičenja.Mislim da su košarkašice donele sreću svima nama. Predivna atmosfera u Zrenjaninu i apsolutna radost. Kada na kraju pogleda sportski velika razlika. Mislim da je igranje pred domaćom publikom u svojoj zemlji, san svakog sportiste i svakog navijča da u svom gradu bodriš svoju reprezentaciju. Višestruko je značajno što smo domaćini ovako velikog takmičenja. Čestitam svim navijačima koji su došli da u Zrenanjin da bodre košarkašice i celokupnoj Srbiji koja je bila uz male ekrane i dobrila protiv Rusije", rekao je Udovičić posle meča u Zrenjninu.

Udovičić je istakao da je organizacija EP za košarkašice četvrto prvenstvo Evrope koje je Srbija organizovala ove godine.

"Ovo nam je četvrto evropsko takmičenje, a ovo EP ima najveći značaj. Želimo da otvorimo vrata Srbije i da privučemo što veći broj turista, da pokažemo svoje gostoprimstvo i da pomeramo granice kada su u pitanju organitzacija međunarodnih takmičenja. Nadam se da će Beograd u najboljem svetlu dočekati naše košrakašice i da ćemo uspeti da svi zajedno vratimo naše košrakašice na evropski tron. Mi ćemo dati sve od sebe da i budmeo potpora da dođu do najvećeg rezultata", zakljčio je Udovičić.

kurir.rs / Tanjug

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: