Foto: EPA/BORIS PEJOVIC

USKORO

ŠTA NACIJA MOŽE DA OČEKUJE OD "ORLOVA" POD KOMANDOM 10. SELEKTORA: Tumbina "tiki-taka" na proveri protiv Portugala!

Novi trener "orlova" je, dok je vodio Partizan, forsirao igru kratkih pasova kao svojevremeno Barselona predvođena Pepom Gvardiolom

Fudbal
> 09:26h

Obavešteni izvori tvrde da će Ljubiša Tumbaković od selektorskog posla zarađivati 300.000 po sezoni, a šta fudbalska Srbija može da očekuje od njegovog rada sa "orlovima"?

Prvo i najvažnije - da se uspostavi bolje raspoloženje kod nosilaca igre. U konkurenciju će se se vratiti svi nezadovoljni radom i ponašanjem Mladena Krstajića, a to znači da već protiv Portugala u Beogradu 7. septembra u timu možemo videti Luku Milivojevića i Matiju Nastasića.

Neki će reći i Nemanju Matića, budući da ga nije bilo u martu i junu na tri poslednje utakmice sa Nemačkom, Portugalom i Ukrajinom, što su pojedinci razumeli kao njegov način da pokaže neslaganje sa Krstajićevim izborom tima i taktike u Ligi nacija.

foto: Fss-rs

Osim za svlačionicu, Matić će biti važan i za izgled Tumbinog tima na terenu. Onaj Tumbaković kakvog je Srbija zapamtila dok je vodio Partizan bio je domaća verzija Barselonine "tiki-taka" igre kratkih dodavanja, a miran i precizan pas Matića i Milivojevića mogao bi od njih ponovo napraviti glavnu osovinu ekipe kao u vreme Slavoljuba Muslina.

Ipak, pogrešno je vezivati sve trenerske uspehe Tumbakovića s beskonačnim "ja tebi, ti meni" dodavanjima. Umele su njegove ekipe da dođu do blistavih pobeda i nakon sjajno organizovanih kontranapada, ali za taj stil igre bili su mu na raspolaganju brzi fudbaleri u manevru i špicu.

Ako poželi na terenu Matića, Milivojevića, Tadića, Milinković-Savića, Ljajića i Mitrovića, onda ćemo od Tumbakovićevih "orlova" dobiti "tiki-taku", jer ih niko, pa ni on, ne može učiniti bržim nego što jesu.

foto: Starsport©

Izvršni odbor u ponedeljak

Izvršni odbor FSS sastaće se sutra u Staroj Pazovi, posle čega se može očekivati da bude obelodanjena zvanična odluka o postavljenju Ljubiše Tumbakovića na mesto selektora A reprezentacije. Takođe, "fudbalska vlada" će na poziciju selektora mlade reprezentacije dovesti Neška Milovanovića iz lučanske Mladosti, a obe promocije biće organizovane početkom jula.

D.P.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: