Foto: Kurir Sport/Aleksandar Radonić

Veliko srce

RUSKA LJUBAV PREMA SRBIJI NEMA GRANICA! Navijači Zenita posetili Kosovo na Vidovdan i doneli novac za srpske enklave

Simpatizeri prvaka Rusije doneli 2.450 evra kao humanitarnu pomoć koja će preko SPC biti razdeljena najugroženijim porodicama.

Fudbal
> 15:00h

Navijači Zenita iz Sankt Peterburga još jednom su na delu demonstrirali koliko vole Srbiju i srpski narod. U humanitarnoj misiji, tradicionalno, petu godinu zaredom više od 20 Rusa došlo je na Vidovdan na Gazimestan i posetilo narod i srpske manastire na svetoj zemlji.

Dolazak navijača Zenita pomogao je i Rusko-srpski kulturni centar, a simpatizeri prvaka Rusije u fudbalu, kao i svake godine doneli su novčani prilog, koji će preko srpskih manastira biti raspoređen najugroženijim porodicama u enklavama.

Landskrona, navijačka grupa Zenita iz Sankt Peterburga, sakupila je tačno 2.450 evra, što će u sadašnje vreme, kada je zabranjen uvoz robe iz Srbije biti od velike pomoći ugroženom narodu, posebno deci i starijim osobama.

foto: Kurir Sport/Aleksandar Radonić

Rusi su kao i svake godine posetili srpske manastire na Kosovu i Metohiji, a sa zastavom svog kluba i porukom "Kosovo je srce Srbije" fotografisali su se ispred manastira Gračanica.

Kurir sport/Aleksandar Radonić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: