IZJAVA

MARINA MALJKOVIĆ POSLE POBEDE NAD BELGIJOM I PLASMANA U ČETVRFINALE: Bilo je generalno loše, samo poslednja četvrtina je odigrana dobro! (KURIR TV)

Selektorka Marina Maljković na konferenciji za medije istakla je kako nije zadovoljna igrom svoje reprezentacije na meču sa Belgijom, ali da je bitno da smo prošli dalje i da imamo dva dana više odmora.

Košarka

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se večeras u četvrtfinale Evropskog prvenstva, pošto je u trećem kolu Grupe D u Zrenjaninu pobedila Belgiju sa 70:66 (16:15, 10:19, 18:14, 28:18).

Selektorka Maljković nije krila nezadovoljstvo današnjom igrom, ali je videla i par dobrih segmenata u istoj.

'' Generalno nismo bili dobri u većem delu meča. Kasnili smo i u odbrani i u napadu. Jedino smo poslednju četvrtinu odigrali lavovski i onako kako treba. Bitno je da smo obezbedili prvo mesto u grupi i tako se direktno plasirali u četvrtfinale EP. Ne želim da komentarišem narednog protivnika dok ne vidim sa kim ćemo daigramo, a onda ćemo da uradimo skautnig i spremimo se najbolje što možemo, '' rekla je Maljkovićeva.

Srbija je Grupu D završila na prvom mestu s maksimalnim učinkom, pa će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz duela izmedju Švedske i Letonije, dok Belgija u osmini finala igra protiv Slovenije.

Kurir sport