Foto: Dragana Udovičić

Snašao se

20 GODINA PLAĆAO DOPRINOSE U AUSTRIJI: Džej dobio invalidsku penziju od 1.500 evra! OSIGURAO SE!

Stars

Džej Ramadanovski (55) dobio je od austrijskog osiguranja invalidsku penziju, koja će mesečno iznositi 1.500 evra, saznaje Kurir.

Posle problema sa srcem i operacije zalizaka, kao i problema sa glasnim žicama, popularni pevač rešio je da osigura svoju egzistenciju. Godinama je uplaćivao doprinose u Austriji, kao i većina naših estradnih umetnika, i sada je stekao pravo da podnese zahtev za penziju.

foto: Damir Dervišagić

- Više od 20 godina je Džej plaćao zdravstveno i penziono osiguranje u Beču, to mu je bila mudra odluka. Kada je pre dve godine operisao srčane zaliske, lekari u Austriji su mu preporučili da ubuduće manje radi da se ne bi opterećivao i umarao, ali on ih nije poslušao. Tek nedavno je shvatio da ne sme više da rizikuje i da mora da smanji nastupe, pa je zato podneo zahtev za invalidsku penziju - kaže naš izvor.

foto: Damir Dervišagić

Posle nekoliko meseci čekanja, odgovor nadležnih iz Beča bio je pozitivan. - Komisija je priznala invalidnost i on će ubuduće primati 1.500 evra mesečno. Naravno, i dalje će nastupati, ali ne toliko kao ranije - rekao je naš sagovornik. Ramadanovski nije odgovarao na naše pozive.

Nije jedini I Zlata prima austrijsku penziju

Zlata Petrović je posle 37 godina uplaćenog radnog staža otišla u redovnu penziju početkom 2019.

foto: Printscreen

Osim primanja od 32.000 dinara, Zlata će dobijati i 500 evra mesečno od austrijskog fonda, gde je od sredine devedesetih takođe bila prijavljena. Sa napunjenih 56 godina života, Petrovićeva je sigurno najmlađa penzionerka na estradi.

M. Dejanović/ foto: Dragana Udovičić