Foto: Starsport©

NOVI SELEKTOR ORLIĆA BIĆE POZNAT ZA 15 DANA

KOKEZA RAZOČARAN REZULTATOM I IGROM ORLIĆA: Mandat Gorana Đokovića ne bih nazvao neuspešnim, ali mogli smo više

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Slaviša Kokeza rekao je da je Ljubiša Tumbaković bio jedini kandidat predložen od Stručnog odbora i kao takav jednoglasno izabran.

Fudbal
> 14:26h

Kokeza je, na promociji novog selektora, poželeo Tumbakoviću puno sreće u radu i da napravi uspeh.

"FSS je juče imao Izvršnih odbor, dan pre toga je Stručni odbor imao sastanak i doneo odluku da predlozi Tumbakovića. Jednoglasno je prihvaćen predlog i postavljen je Tumbaković. Ljubiši želim sve najbolje u vođenju reprezentacije", rekao je Kokeza.

Na pitanje da li je bilo još kandidata, jer se pričalo i o Radomiru Antiću, Slaviši Jokanoviću i drugima, Kokeza je objasnio da je Stručni odbor predložio samo bivšeg trenera Partizana.

"To je bio posao Stručnog odbora, a Tumbaković je bio jedini predlog. Nije bilo na IO reči o drugim kandidatima, suvišno je govoriti o tome sad".

foto: Starsport©

Kokeza se dotakao i nastupa mlade reprezentacije Srbije na Evropskom prvenstvu u Italiji i San Marinu, gde je završila sa sva tri poraza u grupi.

"Razočaran sam rezultatom i načinom kako smo igrali. Prethodne dve godine je selektor Đorović dobro radio i to pokazuju činjenice. Ostvario je osam pobeda u nizu u kvalifikacijama i to bez više od pet igrača prebačenih u A tim. Njegov mandat ne bih nazvao neuspešnim, ali mogli smo više", naveo je Kokeza i najavio da će naslednik Đorovića, kome je istekao ugovor, biti poznat najkasnije za 15 dana.

Kokeza je podsetio da je uspeh i sam plasman na turnir i da na njemu nisu bile velike selekcije poput Portugalije, Holandije, Švajcarske, Rusije i drugih.

kurir.rs / Tanjug

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: