Kvalifikacije Lige Evrope

Oumaru spasao Vojvodinu od Litvanaca

Suduva je povela golom iskusnog Ričardsa Beniušisa u 56. minutu, a Vojvodinu je spasao Abubakar Oumaru u nadoknadi vremena. Revanš se igra za nedelju dana u Litvaniji

Fudbal
> 18:34h

NOVI SAD- Fudbaleri novosadske Vojvodine odigrali su 1:1 na svom terenu sa litvanskim klubom Suduva u prvoj utakmici drugog kola kvalifikacija za Ligu Evropa. Suduva je povela golom iskusnog Ričardsa Beniušisa u 56. minutu, a Vojvodinu je spasao Abubakar Oumaru u nadoknadi vremena. Revanš se igra za nedelju dana u Litvaniji.

Vojvodina je uglavnom bila bolja u prvom poluvremenu, ali utakmica nije obilovala uzbuđenjima. Novosađani su imali nekoliko dobrih prilika u prvih 45 minuta, naročito u početku, ali nisu uspeli da ih iskoriste. "Lale" su krenule ofanzivno i u drugom poluvremenu, ali se igra odmah potom umrtvila.

Suduva je povela posle kornera, posle koga se Beniušis najbolje snašao. Posle toga je igra malo živnula, a Beniušis je imao još jednu šansu, kada je izašao sam pred golmana Nemanju Supića, koji je, međutim, dobro reagovao.

Vojvodina je krenula u maltene očajničke napade u finišu, a uspela je da izjednači u nadoknadi vremena. Posle ogromne gužve niko od domaćih igrača nije uspeo da ugura loptu u mrežu, a tada je dosuđen indirekt sa pet metara.

Svi igrači gostiju stali su na gol-liniju, a Petar Škuletić dodao je Oumaruu, koji je sa oko sedam metara postigao gol.

Zagorčić: Šta da zamerim igračima, nismo imali sreće

Trener fudbalera Vojvodine Zlatomir Zagorčić rekao je posle utakmice protiv litvanskog predstavnika Suduve da nema šta da zameri igračima, bez obzira što nije izboren povoljan rezultat za mirniji put na revanš.

"Prvo poluvreme smo potpuno protraćili u neagresivnoj igri, totalno suprotno onoj koju smo sve vreme pripremali. Već na počeku nastavka meča slika je bila sasvim drugačija i videla se velika želja igrača", kazao je Zagorčić istakavši da njegov tim nije imao ni sreće, jer je promašeno nekoliko zicera, dok su gosti iz jednog jedinog ozbiljnijeg napada postigli gol.

Zagorčić je izrazio uverenje da će ekipa Suduve i u revanšu igrati zatvoreno.

"Mi smo ti koji moramo da jurimo rezultat, tako da sam siguran da naš protivnik neće menjati stil igre", naglasio je trener Vojvodine, a na pitanje novinara kako je video gol gostiju odgovorio je da je to "klasična greška odbrane" i da je pogrešio centarhalf Trajković.

Trener gostiju Darijus Gvildis naveo je da je njegov tim imao mnogo sreće i da će i pored povoljnog rezultata imati u revanšu izuzetno težak zadatak.

"Respektujem srpski fudbal i u razgovorima sa nekim ljudima saznao sam da je Vojvodina kvalitetan tim, što je na večerašnjem meču i dokazala", rekao je Gvildis, koji nije želeo da odgovori na pitanje da li će i u revanšu postaviti istu taktiku, odnosno da li će igrati totalni bunker.