Foto: Printskrin/Facebook, Printscreen Oe24.at, Privatna Arhiva

neverovatno

BEČKO ČUDO, PREŽIVEO EKSPLOZIJU I PAD SA 5. SPRATA: Jurgen (35) SEDEO GO ZA RAČUNAROM kada je tlo nestalo pod njim, našli ga pored tela nastradale Srpkinje (29), niko ne zna kako je OSTAO ŽIV! (VIDEO)

Jurgen Caufal (31) čudom je preživeo stravičnu eksploziju gasa u zgradi u bečkoj opštini Viden. Njega je eksplozija bacila sa petog sprata na zemlju i sa teškim povredama je prebačenu u AKH bolnicu.

Austrija
> 23:16h

U ovoj nesreći poginula je Srpkinja Ana B. (29), majka dvoje dece i mladi kuvar Danijel Š.(22). Jurgen je zadobio višestruke prelome nogu i ruku, nagnječenje grudnog koša.

Čeka ga još nekoliko operacija kolena i zglobova, koji su smrskani pri padu. Lekari smatraju da je pravo čudo da je ostao živ, i da mu pri padu nisu povređeni ni kičma, ni karlica i kuk. Još je neverovatnije osim posekotine nije zadobio nikakve frakture lobanje.

Njegova majka Gertruda Caufal kaže da je zahvalna njegovim spasiocima i lekarima koje je nazvala "pravim umetnicima". Jurgen je je kobnog dana kaže bio za svojim kompjuterom u stanu od 48 kvadrata na petom spratu, tačno ispod krova. On je IT stručnjak, razvija onlajn igre i radi od kuće. U vreme nesreće bio je go jer je tog dana bila paklena vrućina i čak 38 stepani.

Odjednom se začuo strašan prasak i potres. Na trećem spratu eksplozija gasa u stanu mladog kuvara raznela je tri sprata. Jurgen je pomislio da je nešto eksplodiralo ispred zgrade, kada se odjednom pod njim nestalo tlo, a zidovi se srušili. Lampa, sto, kauč, kompjuter sve se nestalo u oblaku prašine, a on je izleteo sa petog sprata i pao sa 20 metara visine na gomilu betona urušene zgrade.

Srećom po njega krov iznad njegovog stana nije se srušio. Pod gomilom stakla i betona Jurgen je pomerio prste i kaže da je tada znao da nije paralizovan. Ubrzo posle nesreće u pomoć mu je pritekao vlasnik obližnjeg restorana Hans Koletnik (63).

"Noga mu je bila nestvarno iskrivljena, Bio je potpuno miran, samo je jecao, verovatno je bio u šoku", kaže Koletnik koji ga je sa još trojicom muškaraca izvukao iz ruševina. U početku se mislilo da je on treća žrtva i tragalo se za njegovim telom dok nisu saznali da je zbrinut u bolnici.

"Samo čudom i zahvaljujući brzoj reakciji spasilaca i lekara moj sin je danas živ. Operacija je trajala šest sati, bio je životno ugrožen, sada može da slavi drugi rođendan", kaže njegova majka.

Nažalost te sreće nije bila i Ana koju su mrtvu ispod ruševina pronašli tek uveče, na samo par metara od mesta gde je pao Jurgen. Potraga za drugom žrtvom Danijelom Š. trajala je do sledećeg dana.. U vreme nesreće i Anina dva sina bila su sa njom u stanu na trećem spratu, ali su srećom ostali nepovređeni.

Kurir.rs/oe24.at/V.S

Foto printscreen