Foto: Vladimir Šporčić

radno leto za glumca

VUK KOSTIĆ OTVORIO DUŠU: Mlad sam za ženidbu, tek mi je četrdeset! Ali daće bog, voleo bih jednog dana da postanem otac!

Pop kultura

"Ubice mog oca" su stigle do četvrte sezone. Snimanje traje već nekoliko nedelja, a i na radost fanova, preživeće glavni junak, inspektor Aleksandar Jakovljević, koga igra Vuk Kostić. Popularni glumac u razgovoru za Kurir ne otkriva mnogo detalja, ali obećava dosta akcije, a prvi put u karijeri paralelno snima još jedan projekat, "Južni vetar 2".

- Svaki put kada dođe nova sezona, ja se oduševim kada pročitam. Biće uzbudljiva, puna obrta i akcija. Dobro je da se i spekuliše da li ću preživeti - kroz osmeh konstatuje Kostić.

Šta nas očekuje u novim epizodama "Ubica mog oca"? - Mogu da otkrijem da će Aleksandar da postane načelnik Odeljenja za narkotike, ono što je bio i njegov otac, kao i Ljuba Bandić u prošloj sezoni.

foto: Ana Paunković

Da li ćemo saznati ko je ubio tvog oca? - Aleksandar će se samo baviti slučajem ko je ubio njegovo oca i šta se dešava po tom pitanju. Neće rešavati druge slučajeve.

Šta je sve ova uloga promenila u vašem životu? - Ložio sam se kao mlad na taj žanr. Voleo sam "Smrtonosno oružje" sa Melom Gibsonom i Denijem Glaverom. Oni su duhoviti i opasni, a i rešavaju slučajeve s osmehom. Nekako me je to uvek privlačilo.

foto: Profimedia

Mel Gibson je na neki način vaš glumački uzor? - Volim ga u drugim ulogama kao što je film "Hrabro srce". Naravno, i Klinta Istvuda iz "Dobar, loš, zao". Obojicu povezuje što su njihovu karijeru obeležile uloge inspektora Harija i Rigsa. Nekako je uloga Aleksandra došla u pravom trenutku za mene. Stižu i četrdesete, kao što pevaju Legende. I mene muči mnogo pitanja (smeh).

Publiku i dalje muči ono večito pitanje - da li ćeš se oženiti makar u seriji? - Ne ženim se ni privatno, a ni na platnu. Ali daće bog, voleo bih da u privatnom životu postanem otac.

Vuk sa devojkomfoto: Vladimir Milovanović

Trenutno snimate i nastavak filma "Južni vetar 2"? - Divno se zabavljam. Nemam puno još snimajućih dana do kraja i nije mi veliko opterećenje. U životu nisam nikad paralelno radio dva projekta jer volim da se fokusiram samo na jednu stvar.

Da li će "Ubice" imati srećan kraj? - Videćemo. Krimi-serije obično nemaju srećan kraj. Razmišljamo o tome, a lepše je i kad publika nagađa šta može da je očekuje.

foto: Promo, Aleksandar Letić

Da li ste opet policajac? - Ne. Vraćam se na mračnu stranu. Drugačija je uloga. Dosta vremena provodim u Crnoj Gori, pa opet igram na tom dijalektu.

Publika kao Crnogorca može da vas vidi u "Velikoj drami"? - Sledeće sezone slavimo punoletstvo te predstave. Crnogorski dijalekt mi je u krvi. Radostan sam kad to igram. Ponoviću da se negativci bolje provode na setu i kod publike, ali ne i u životu.

Nema vas u novim podelama u Narodnom pozorištu? - Igram trenutno u "Ženskom orkestru" i u BDP u "Transilvaniji". Imam samo tri predstave, ali svaka je prebacila više od 10 godina. Ne bih voleo da igram puno, a samo jednu sezonu, što bi značilo da te predstave ništa ne valjaju.

Kurir/ Ljubomir Radanov, foto: Vladimir Šporčić