Ilustracija, Foto: Avaz.ba

traga se za narko-braćom

VELIKA AKCIJA BALKANSKI KARTEL: Blokirani računi sa 200.000 evra i zaplenjeni skupoceni automobili! Istražuju se braća Gačanin povezana sa Bosancima koji su pali u Peruu zbog droge (VIDEO)

U okviru međunarodne operativne akcije "Balkanski kartel" pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) blokirali su račune na kojima se nalazi oko 200.000 evra i zaplenili skupocene automobile.

Bosna i Hercegovina

U okviru akcije istražuju se aktivnosti braće Mirze i Ervina Gačanina iz Sarajeva koji su, navodno, povezani sa Smailom Šikalom i Davidom Cufajem, uhapšenim u Peruu zbog droge.

Braća Gačanin su nedostupna nadležnim organima, uglavnom borave na relaciji Holandija-Ujedinjeni Arapski Emirati, a imaju određene nekretnine i u Dubaiju.

Tužilaštvo BiH saopštilo je ranije da u operaciji učestvuju agencije za sprovođenje zakona iz pet zemalja - Holandije, Belgije, Španije, Slovenije i BiH.

Tužilac Tužilaštva BiH nalazi u Hagu, gde sa kolegama iz Agencije EU za pravosudnu saradnju u krivičnim stvarima koordiniše istražne aktivnosti u BiH.

Navodi se da je operacija usmerena na otkrivanje i procesuiranje osumnjičenih fizičkih i pravnih lica koja su pod istragom zbog nezakonitih novcanih transakcija i pranja novca.

Podsetimo, sredinom januara u Peruu je uhapšen Smail Šikalo iz Sarajeva. On je pao sa tonu i po kokaina koji je trebalo da bude prošvercovan u Evropu.

Kurir.rs/Tanjug Foto: Avaz.ba/Ilustracija