Foto: EPA / Krzysztof Swidersk

došli da uče

POČETAK SARADNJE: U Srbiji bolji uslovi za treniranje, nego na Maldivima

Pomoćnici ministra omladine i sporta Vanje Udovičića, Darko Udovičić i Uroš Pribićević, posetili su mušku odbojkašku reprezentaciju Maldiva, koja boravi u Beogradu i trenira sa sportskim stručnjacima iz Srbije u okviru priprema za Regionalne ostrvske igre (IOIG).

Ostali sportovi
> 17:25h

Rezultati uspešnog sastanka ministra Udovičića sa njegovim kolegom sa Maldiva, Ahmedom Malufon, održanog 24. juna, već su vidljivi jer sportisti sa Maldiva prvi put borave u Srbiji, u periodu od 3. do 15. jula.

Na tadašnjem sastanku, ministri Udovičić i Maluf istakli su da je jedan od najvažnijih ciljeva potpisivanje Memoranduma o saradnji u oblastima omladine i sporta, koji će omogućiti razmenu stručne saradnje i konkretne aktivnosti ministarstava na stvaranju nove perspektive mladih i razvoju sistema sporta u obe države.

Boravak reprezentacije Maldiva u Srbiji je početak saradnje Odbojkaškog saveza Srbije i Nacionalnog odbojkaškog saveza Maldiva, koji će se i dalje nastaviti kroz saradnju sportskih stručnjaka i razmenu iskustava.

Kurir sport / Tanjug

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: